Vali Oktay Çağatay'a "Vergi Haftası" ziyareti - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İmsaka kalan --:--
xaxaaxxa
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Şubat, 2026 12:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Oktay Çağatay’a “Vergi Haftası” ziyareti

Karabük İl Defterdarı Hülya Yelimlieş ve Defterdarlık personeli, Vergi Haftası dolayısıyla Karabük Valisi Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Defterdar Yelimlieş, 1990 yılından bu yana her yıl şubat ayının son haftasının “Vergi Haftası” olarak kutlandığını belirterek, hafta kapsamında yürütülen bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları hakkında Vali Çağatay’a bilgi verdi.

Vali Çağatay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vergi Haftası’nın toplumda vergi bilincinin artırılması açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Vali Çağatay konuşmasında, “Vergi, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin temel unsurudur. Eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşıma kadar vatandaşlarımıza sunulan tüm hizmetlerin arkasında güçlü bir mali yapı bulunmaktadır. Vergi Haftası da bu bilinç ve sorumluluğun toplumun tüm kesimlerinde daha da pekiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu vesileyle özveriyle görev yapan tüm maliye teşkilatı çalışanlarımıza teşekkür ediyor, Vergi Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dsdsds
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Mart, 2026 18:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’DE  OLAĞAN GENEL KURUL TARİHİ NETLEŞTİ

Karabük’ün köklü sanayi devi KARDEMİR, 2026 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 10 Nisan’da gerçekleştirecek.

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), 2025 faaliyet yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şirket Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantı saat 09.30’da KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Toplantıda 17 maddelik bir gündem ele alınacak.

Genel kurulda, 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tabloların okunarak müzakere edilmesi ve onaya sunulması bekleniyor. Ayrıca, 2024 ve 2025 yıllarına ait Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu sürdürülebilirlik raporları da ilk kez genel kurulun bilgisine ve onayına sunulacak.

Gündemin önemli başlıklarından biri de Şirket’in kayıtlı sermaye tavanına ilişkin sürenin güncellenmesi olacak. Mevcut esas sözleşmede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen kayıtlı sermaye tavanı izninin geçerlilik süresi 2021-2025 yıllarını kapsarken, yapılacak değişiklikle bu sürenin 2026-2030 yılları olarak uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda Şirket esas sözleşmesinin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6. maddesinde tadilat yapılması için pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz dönemde Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereğince yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmeleri, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi, yönetim kurulu üyelerine verilecek huzur haklarının tespiti, 2025 yılı kar payı dağıtımı ve bağımsız denetim kuruluşunun seçimi gibi konular görüşülecek.

Şirket, genel kurula katılacak pay sahiplerinin kimlik belgeleriyle fiziken katılabilecekleri gibi, elektronik ortamda da (e-Genel Kurul) iştirak edebileceklerini bildirdi. Elektronik ortamda katılım için belirli yönetmelik hükümleri çerçevesinde işlemlerin tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Toplantıya ilişkin finansal tablolar, denetim raporları ve sürdürülebilirlik raporları, toplantı tarihinden 21 gün önce Şirket merkezinde ve www.kardemir.com adresinde pay sahiplerinin incelemesine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin