Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Vali Kaya, “Tüm belediyelerin işbirliğine gitmesi gerekiyor”

Türkiye Yayın: 02.10.2023 19:50
Vali Kaya, “Tüm belediyelerin işbirliğine gitmesi gerekiyor”

Yalova Valisi Hülya Kaya, sokak hayvanları konusunda yaşanan sıkıntıyla ilgili, “İnşallah biz o konuda önderlik yapıp bütün belediyeleri tek çatı altında toplayıp, bu işi nasıl beraber yapabiliriz üzerinde bir formül üzerine çalışıyoruz. Ona ulaşabilirsek bunu da toptan çözmüş olacağız” dedi.

Vali Kaya, “Halk Buluşmaları” programının ikincisini Çınarcık ilçesinde gerçekleştirdi. İlçedeki bir kafede gerçekleşen programda Kaya’ya il ve ilçe protokolü de eşlik etti. Etkinlikte vatandaşlardan gelen talep ve sıkıntılar dinlenirken ilgili kurum temsilcileri de konu hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Kaya, sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Hayvanların kısırlaştırılması, tekrar doğal ortamlarına bırakılması noktasında aslında tüm belediyelerin işbirliğine gitmesi gerekiyor. Sadece burada Çınarcık Belediye’mizin bunu yapmasıyla çözülmüyor. Bütün belediyelerin aynı yaklaşımı sergilemesi gerekiyor. İnşallah biz o konuda önderlik yapıp bütün belediyeleri tek çatı altında, bu işi nasıl beraber yapabiliriz üzerinde bir formül çalışıyoruz. Ona ulaşabilirsek bunu da toptan çözmüş olacağız. Bir belediye yapıp diğer belediye yapmadığında sorun devam ediyor. Mutlaka kısırlaştırılması, sterilizasyonu yapılması ve daha sonra ortamına bırakılması gerekiyor” diye konuştu.

“Cezai işlem uygulayacağız”

Vali Kaya, “hayvansever” adı altında hayvanları sahiplenip sonra İstanbul’a giderken kış döneminde sokağa bırakılmasını da doğru bulmadıklarını anlattı. Sahipli hayvanlarda çip uygulamasına başlandığını hatırlatan Kaya, şöyle konuştu:

“Bu süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte artık o hayvanın kime ait olduğunu bileceğiz. Ona göre eğer sokağa bırakıldıysa cezai işlem uygulayacağız. Bu uygulandıkça zamanla sorun çözülmüş olacak. Şu an önlem alabilirsek, kısırlaştırmaları düzenli şekilde yapabilirsek zaten zaman içinde azalmış olacak. İnşallah o noktaya geleceğiz. Aslında sokak hayvanı diye bir şey yok, hepsi hayvan. İnsani bir yaklaşımı da hak ediyorlar. Dolayısıyla bu bizden kaynaklanan bir hata. Biz insanoğlu onları sahipleniyoruz bir hevesle sonra sokağa bırakıyoruz. Onu yapmamış olsak zaten bu noktada olmayacağız. Sorunu bir nebze de olsa azaltmaya çalışacağız.”

Yalova yazın uyuşturucu kullanımında ilk 10’da

Uyuşturucuyla mücadele ile ilgili konu hakkında ise Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, bilgilendirmede bulundu. Uyuşturucu ile mücadelede ciddi bir program yürüttüklerini anlatan Gözüm, “Yalova Marmara Bölgesi’nin incisi. Yazın da turizmin odak noktası. Tabi odak noktası olması sebebiyle yerel turisti buraya çekiyor. Yazın uyuşturucu kullanımında Yalova maalesef Türkiye’nin ilk 10 ili içinde gözüküyor. Yalova’da uyuşturucunun yüzde 50’den fazlası İstanbul kaynaklı. Yüzde 20’si Bursa, yüzde 15 civarı Kocaeli, Yalova’nın kendi içinden kaynaklı yüzde 5 ile 10 arası değişiyor dönemine göre. Geçen ay Yalova’da bizim tespit ettiğimiz 11 kişi var. Bir önceki ay bu 8’di. Yaz sezonunun bitmesiyle Yalova’nın içinde uyuşturucunun odak haline geldiği birkaç bölgemiz var. Belki kentsel dönüşümün hızlanmasıyla Yalova merkezde bunun azalacağını düşünüyoruz. Şu anda Çınarcık’ta haftalık olarak uyuşturucu tespitimiz 1’e düştü. Çiftlikköy’de 1’e düştü. Altınova’da 1 veya 2. Yalova merkezde ise odak haline gelmiş bir bölgemiz var. Burada sayı hala 14-15 civarında. Bunlar da ilk defa uyuşturucuyla temas eden kişiler değil. Onun dışında Yalova’nın geçen hafta uyuşturucuyla mücadelede zirve haftasıydı. Çok iyi operasyon ve tespitler yapıldı” ifadesini kullandı.

Afiliasyonda top bakanlıkta

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin afiliasyonunu süreciyle ilgili soruya yanıt veren İl Sağlık Müdürü Emrah Eray ise, “Tıp Fakültesi ile hastanemizin afiliye oluşunun süreci devam ediyor. Şu an bakanlıkta. Bize görüş sorulduğunda, olumlu görüşlerimizi ilettik Sağlık İl Müdürlüğü olarak artık bakanlık ve Yalova Üniversitesi tarafından imzalanacak protokolle tıp fakültesiyle hastanemiz afiliye olup hizmet vermeye devam edecekler. Bu konu Sayın Bakanımızın takdirinde olan bir süreç dolayısıyla bir tarih vermem doğru olmaz” dedi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Enver Özgü Yenice İçin Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Karabük Yayın: 02.12.2023 13:13
Enver Özgü Yenice İçin Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Yenice İlçe Başkanı Enver Özgü CHP İl Başkanlığına Yenice Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Başvuru öncesi bir açıklama yapan CHP Yenice Belediye Başkan aday adayı Enver Özgü;

“4 yıllık ilçe başkanlığı döneminde yola çıktığımız bir hizmet süremizi bu gün itibari ile Yenice Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusuyla noktalıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte projelerimiz hazır, çalışacak arkadaşlarımız hazır, her şey hazır. Çünkü bu ülkenin de yaşadığım ilçeninde acilen Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var. Neden bunu böyle diyor derseniz, ilçemizde de ülkemizde de olduğu gibi siyasi fikirleri farklı da olsa o zenginliği kullanamayıp insanları ayrıştıran zihniyete karşı sokaklarında hangi fikirden olursa olsun bir kahvenin önünde rahatça oturabileceği, çay içebileceği o iklimi yaratma çabasında olacağız. İlçemde nefes olabilmek için, ilçemde her şeyin daha iyi olabilmesi için acilen Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeye ihtiyaç var. Bunu gerçekleştirecek bilgi, birikim, donanım ve kadroyla bu işe talibiz. İnşallah bu konuda da önümüzdeki seçim döneminde de hep birlikte çalışarak, bu seçim dönemini başarıyla tamamlayıp, Cumhuriyet Halk Partili altı oklu bayrağı o belediyenin hurçlarına hep birlikte asacağız. Bu konuda yardımlarınızı her zaman olduğu gibi seçimlerde bekliyoruz, çünkü ilçemizde sadece doğa turizmi değil, bunun yanında da istihdamı tersine çevirip isdihtam katkısı vererek ilçemizden dışarıya olan göçü, ilçemize yönelik çalışmalarımızı önümüzdeki planlarla programlarla sizin huzurunuza çıkacağız, bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Önümüzdeki seçim döneminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Adaylık süresince de hepinizin desteğini bekliyorum.” dedi. (Yusuf Korkmaz)