Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Hacıbektaşoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin ilk vilayeti olarak Zonguldak, ülkemizin kalkınmasında ve sanayileşmesinde taşıdığı stratejik önem sayesinde bu ünvanı almış, Cumhuriyet’in kuruluşundaki değerli katkılarıyla ön plana çıkmıştır. Bu tarihi sorumlulukla, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle elde ettiği Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmaya, aynı azimle geleceğe taşımaya devam ediyoruz. 101. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladığımız bu anlamlı günde, Zonguldak’ın ülkemizin gelişimindeki öncü rolünü bir kez daha vurguluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azim ve kararlılığı ile kurulan Cumhuriyet; bize özgür, çağdaş ve bağımsız bir toplumun temelini attı. Bu değerli miras, daha aydınlık yarınlar için çalışma azmi verirken, Zonguldak olarak Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda ilerleme kararlılığımızı güçlendirmektedir. İlimiz, başta maden işçilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın gayretiyle ülkemizin gelişimine sunduğu katkıyı sürdürmekte, Cumhuriyet’in kazanımlarını geleceğe taşımak için her alanda sorumluluklarını yerine getirmektedir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin bu anlamlı gününde Zonguldaklı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar yaşamayı temenni ediyorum.”


Vali Hacıbektaşoğlu’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.
Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;
“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.
Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;
“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

