karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2023 02:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Gürel’den sürücülere lokum ikramlı ‘kemer’ uyarısı

Karabük Valisi Fuat Gürel, trafik ve asayiş uygulama noktalarını ziyaret ederek, bayram tatili için memleketlerine gelen sürücülere ve yolculara lokum ikram edip, emniyet kemeri uyarısında bulundu.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Kurban Bayramı dolayısıyla beraberinde İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş ile birlikte asayiş ve uygulama noktalarını gezdi. İlk olarak Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde bulunan uygulama noktasını ziyaret eden Vali Gürel, durdurulan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yaparak, sürücülere uyarılarda bulundu. Vatandaşların bayramlarını da kutlayan Gürel, lokum dağıtarak çocuklara da kırmızı düdük ve boyama kitabı hediye etti. Uygulama sonunda gazetecilere konuşan Vali Gürel, tüm güvenlik güçlerinin görevleri başında olduğunu belirterek, “Jandarmamızda 622, emniyetimizde 950 personelimiz var. Bunların tamamı görev başında. Bu dokuz günlük bayram başlangıcından bitene kadar görevleri başındalar. Yeter ki vatandaşımız sağ salim, huzurlu, güvenli bir şekilde evlerine ulaşsınlar. Bayramın bayram tadında kutlanabilmesi, güvenli bir şekilde kurtarabilmesi için ellerinden gelen gayreti arkadaşlarımız gösteriyorlar. İnşallah sorunsuz bir şekilde bayramımızı kutlamış oluruz” dedi. “Özellikle ön tarafta oturan vatandaşlarımızın emniyet kemeri hususunda bir hassasiyet olduğunu görüyoruz” diyen Gürel, “Vatandaşlarımıza özellikle bunu hatırlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Gürel, İçişleri Bakanlığı’nın emniyet kemeri noktasında sürekli projeler üreterek duyarlılığı artırma noktasında gayret sarf ettiğini aktararak şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın arabaya bindiği andan itibaren kemerini bağlamak gerekiyor. Yani kendisi için gerekiyor. Onun için vatandaşlarımız özellikle kemerlerini taksınlar. Ama sadece bu değil tabii. Trafikte diğer kurallara da uysunlar, hız sınırlarına riayet etsinler ki sağ salim trafikte seyredebilsinler.” (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediye baskani tanju ozcan tutuklandi 5Q9EjUwK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Belediyesine yönelik yürütülen irtikap soruşturması kapsamında mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamu görevlisinin görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendisine ya da başkasına haksız menfaat sağlamaya zorlaması olarak tanımlanan irtikap suçu kapsamında operasyon başlatılmıştı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 28 Şubat sabahı 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan, Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin, Belediye Meclis Üyesi Buse Özkan, Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş, İmar Müdürü Sinan Pekcan, İmar çalışanı Yasin Bargaç, İtfaiye Müdürü (eski İnsan Kaynakları Müdürü) Mehmet Ağan, eski Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz, eski Yazı İşleri Müdürü Tahsin Arslan, eski Belediye Meclis Üyesi ve eski Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Temel yer alıyordu.

Sabah adliyeye getirildiler
Bolu İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 2 gün süren ifade işlemleri tamamlandı. 13 kişi, sabahın erken saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Tanju Özcan tutuklandı
Bolu Adliyesi’ndeki savcılıkta ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tanju Özcan, Ali Sarıyıldız ve Süleyman Can tutuklama talebiyle, Bolu Belediyesi yönetiminden ve bağlantılı kurum temsilcilerinden 10 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Ayrıca Bolsev Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı. Diğer 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından cezaevine sevk edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin