Vali Gürel, "Uğraşan Kadınlar Kooperatifini" Ziyaret Etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 20:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Gürel, “Uğraşan Kadınlar Kooperatifini” Ziyaret Etti

(Haber Merkezi) Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, köy ve ev kadınlarının ürettiği ürünleri değerlendirmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla kadınların bir araya gelerek kurduğu kısa adı “KABUK” olan Karabük Uğraşan Kadınlar Kooperatifini ziyaret etti.

haber 7KABUK’un çalışmaları hakkında bilgiler veren Kooperatif Başkanı Melahat Bayram, asıl amaçlarının özellikle el emeği ile yapılan, bahçesinde tarlasında ürettiği ürünleri ve ailesine katkı sağlamak amacıyla evde yaptıkları ürünleri hem tek elden satılmasını sağlamak hem de bu kişilerin pazar payını artırarak gelirlerini çoğaltmak olduğunu söyledi. Geleneksel usullerle hazırlanan, tarhana, kozalak pekmezi, erişte makarna, kahvaltılık sos, turşu, mantı ve reçel gibi üretilen tüm ürünlerin organik ürünler olduğunu söyledi.
Eşi Özlem Aras Gürel ile birlikte ilimize özgü yöresel lezzetler hakkında bilgiler alan Vali Gürel, üretilen ürünleri inceleyerek girişimci kadınları tebrik etti.

Kadınlarımızın üretime katılarak aile ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıların her geçen gün arttığını ifade eden Vali Fuat Gürel, “Yaşamın her alanında, her sektörde daha aktif, daha üretken ve daha güçlü bir şekilde yer alan tüm kadınlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Kendi yöresel ürünlerini üreterek ekonomiye katkı sağlamanın yanında kadının neler başarabileceğini de göstermiş oldular. Verdikleri emeklerinden ve mücadelelerinden dolayı girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Kadın girişim kooperatiflerimizin her zaman yanındayız.”diye konuştu.

haber 1

Ziyarette Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’e; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın, BAKKA Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren ile 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dar2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 15:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonu

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından  Karabük merkezde uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyon gerçekleştirildi.

Yapılan operasyonda  bir şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan adli aramada 146 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Ayrı bir operasyonda ise dört şahsın üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 22,4 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 10 adet sentetik ecza hap ve 48,3 gram sıvı amfetamin bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların huzurunun korunması amacıyla uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla ve aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin