Vali Gürel, Eskipazar'da ziyaretlerde bulundu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ocak, 2020 09:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Gürel, Eskipazar’da ziyaretlerde bulundu

Vali Fuat Gürel, Eskipazar Kaymakam Vekili ve Ovacık Kaymakamı Musa Ayyıldız’ı makamında ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eskipazar  İl Genel Meclis Üyeleri  Sunay Yaka ve Sırrı Şen ile birlikte Kaymakamlık Makamında bir süre ilçenin genel durumu, yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik yapısı hakkında sohbet eden Vali Gürel, Kaymakam Vekili Ayyıldız’a çalışmalarında başarılar diledi.

Kaymakamlık çıkışında çam kozalak pekmezi üreticisi  ve sanatsal mozaik usta öğreticisi Hatice Öz’ün davetini kırmayarak evinde ziyaret eden Vali Gürel, evini mozaik atölyesine çeviren Kadın Girişimci Öz’den, çam kozalak pekmezi üretimi ve mozaik portre çalışmaları  hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı üretim belgesi ile astım ve solunum rahatsızlıkları, mide ağrısı, kalp ve damar tıkanıklığı tedavilerinde kullanılan çam kozalak pekmezi ürettiğini ifade eden Hatice Öz, kozalak pekmezinin üretim aşamaları hakkında Vali Gürel ve beraberindeki heyete bilgiler vererek, kozalak pekmezine  aşırı talebin olduğunu, talepleri yetiştirmekte zorlandığını ve işini geliştirmek için yardım talep ettiğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondaki cig ani cep telefonu kamerasina yansidi H8NWwz7K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’daki çığ anı cep telefonu kamerasına yansıdı

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde bugün meydana gelen çığ, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal medyada “Son Yaylacı” ismiyle bilinen içerik üreticisi Soner Sevinç tarafından görüntülenen çığ anı dikkat çekti.

Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Seyrantepe mevkiinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, dik yamaçta biriken kar kütlesi zayıf noktadan koparak aşağı doğru hareket etti. Büyük bir gürültüyle kayan kar kütlesi, izleyenlere hem heyecan hem de görsel anlamda etkileyici anlar yaşattı.

Olayda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmazken, çığ riskinin bölgede devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin