Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2019 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Güler Kılavuzlar köyünde incelemede bulundu

Vali Fuat Gürel Başkanlığında her hafta yapılan Halk Günü programları bu hafta da Kılavuzlar köyünde yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kurum müdürleri ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda muhtar ve mahalle halkı hazır bulundu. Tarımsal faaliyetler açısından özellikle örtü altı yetiştiriciliğinin en etkin olduğu köylerden birisi olan Kılavuzlarda mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyen Vali Fuat Gürel ve beraberindekiler daha sonra seraları gezdiler. Sera gezilerinde biyolojik mücadele ve üretim teknikleri ile ilgili bilgiler verildi. Vali Gürel'e bilgi veren Tarım İl Müdürü Çetin Ayvalık " Sayın Valimiz Fuat Gürel Başkanlığındaki bu gezilerin önemi çok büyük. Devlet olarak üreticimizin yanında olduğumuzu ve onların sorunları ile birebir ilgilenerek sorunlara yerinde çözüm bulma gayreti içinde olduğumuzu her fırsatta hissettiriyoruz. Üreticimiz çiftçimiz bizim için çok kıymetli İl Müdürlüğümüz olarak gerekli teknik destek başta olmak üzere tüm süreçte yanlarındayız" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta ormangülü balında önemli üretim

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 1000 rakımlı Topan Yaylası’nda, yerleşim yerlerinden uzak ve etraf kirliliğinden uzak koşullarda üretilen ormangülü balı bu dönem verimli geçti.
Sait Ekeroğlu, 8 yıl evvel hobi olarak başladığı arıcılığı sürdürüyor. Ekeroğlu, Yığılca ekotipi arılarla doğal ormangülü balı üretimi yapıyor. Ekeroğlu’nun "ölçülü kullanıldığında şifa, fazlasında ise ziyan barındıran bir doğal şifa kaynağı" olarak tanımladığı Ormangülü Balı, İngiltere merkezli Royal Society of Chemistry’nin yaptığı araştırmayla da dikkat çekti. Amerikan Sıhhat Enstitüsü tarafından da yayınlanan çalışmaya nazaran kelam konusu balın, hipertansiyon, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının yanı sıra grip ve soğuk algınlığına karşı da tesirli olduğu söz edildi.
Aynı vakitte afrodizyak tesiriyle öne çıkan bal, Türkiye’de ise astım ve KOAH hastaları tarafından destekleyici olarak tercih ediliyor.

"Doğa bize ne veriyorsa onu alıyoruz"
Ormangülü Balı’nın üretildiği alanın paklığına dikkat çeken Sait Ekeroğlu, "1000 metre rakımdayız ve en yakın yerleşim yerine uzak uzaklıktayız. Bu da hem arılarımız hem de eserimiz için büyük avantaj. Tabiat bize ne veriyorsa onu alıyoruz, rastgele bir müdahalede bulunmuyoruz" dedi.
Ekeroğlu, fazla tüketimin tehlikelerine de dikkat çekerek, "Bu bal ölçülü kullanılmalı. Her ne kadar şifa kaynağı olsa da bilinçsiz tüketim durumunda zehirlenmelere yol açabilir" dedi. Arıcılığa sekiz yıl evvel hobi olarak başlayan Ekeroğlu, vakitle edindiği bilgi ve tecrübeyle doğal üretimi sürdürüyor. Ekeroğlu, tüketicilerin doğallığa olan ilgisinin her geçen gün arttığını ve bu şuurla üretim yapmanın kıymetini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin