Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Kasım, 2018 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Vali Fuat Gürel’in 10 Kasım Mesajı

Karabük Valisi Fuat Gürel Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edinin 80. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Gürel mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Millî Mücadelemizin önderi, bağımsızlığımızın mimarı büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Atatürk sadece milletimizin değil; ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve üstün devlet adamlığı vasıfları ile bütün insanlığının sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.

10 Kasım O’nun fikirlerinin özeti olan Cumhuriyetimizin ve rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın gölgesinde düşünme, bilinç tazeleme birliğimizin, dirliğimizin daim olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmanın; dünya mazlumlarının gözlerinde parıltı, yüreğinde umut olmanın günüdür.

“Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” düsturuyla Aziz Milletimizin dünyada örneği olmayan mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha alî hedeflerle buluşturacağımız 2023’lere 2071’lere koşuyor, çalışıyor, üretiyor ve yüreğimizdeki vatan sevgisini  Atatürk’ün işaret ettiği ilim, irfan ve insanlık ile besleyen bu vatanın evlatları olmak gururuyla hiçbir şeyden yılmadan, korkmadan milletçe tek vücut olarak yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz.

Bu inanç ve düşüncelerimle ebediyete irtihalinin 80. yıldönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna canlarını siper etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin