Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Dallı: “Kazada yaralanan çocuklarımızın hepsinin durumları iyi”

Kastamonu’da öğrencileri taşıyan minibüs ile tırın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret eden Vali Meftun Dallı, yaralı öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Kaza, Kastamonu-Ankara karayolu Kadıdağı mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat A. idaresindeki 37 AAN 890 plakalı Ford marka Mescit İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencileri taşıyan minibüs, kavşakta dönüş yapmak istediği sırada Kastamonu istikametinde seyir halinde olan Tuncer K. yönetimindeki 81 ADU 127 plakalı Mercedes marka tır ile çarpıştı. Kazada savrularak yan yatan minibüste bulunan 12 öğrenci ile minibüs sürücüsü yaralandı.Yaralanan öğrenciler, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

"İnşallah hep güzelliklerle karşılaşsınlar”
Vali Meftun Dallı, yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret ederek ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Öğrencilerin aileleriyle de görüşen Vali Dallı, kazada yaralananların arasında hayati tehlikesi olan bir kazazedenin olmadığını belirterek, “Mescit İlkokulu ve Ortaokulu servisi yola çıkarken bir tır ile çarpışarak devrildi. Çok şükür şuan itibariyle doktorlarımızın, başhekimimiz, arkadaşlarımızın söylediğine göre hepsinin durumu iyi. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Tetkik, tahlil hepsi yapılmış durumda. Şükürler olsun hepsi iyi. Biraz daha gözetim altında kaldıktan sonra taburcu olacaklar. Allah korumuş. Çok korktuk. Şu an mutluyuz. Geçmiş olsun diyoruz. İnşallah hep güzelliklerle karşılaşsınlar” dedi.
Vali Dallı’ya ziyaretlerinde Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Çağdaş Derdiyor ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da ağaç gölgesinde kitap okuma etkinliği

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Ağaç gölgesinde kitap okuma aktifliği yapıldı.
Alaplı Atatürk Ortaokulu tarafından "Yaşam Hünerleri Projesi" kapsamında düzenlenen "Ağaçların Gölgesinde, Sözlerin Büyüsünde" isimli aktiflik, öğrenciler ve velilerin iştirakiyle gerçekleştirildi. Aktifliğe katılan gençler ve veliler, yalnızca bir kitap okuma faaliyetine değil, tıpkı vakitte tabiatla ahenk içinde geçen sakin ve manalı bir ana tanıklık etti.
Doğada kitap okumak, gençlerin hem ruhunu dinlendirdi hem de okumanın bir alışkanlık değil, bir hayat biçimi olduğunu hissettirdi. Aktifliğe İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Başkan ile Okul Müdürü Bünyamin Dervişoğlu da katılarak öğrenciler ve velilerle bir ortaya geldi.
Okuma alışkanlığını tabiatla buluşturmayı amaçlayan aktiflik, iştirakçilerden büyük beğeni topladı. Aktiflik sonunda okul idaresi, katkı sunan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür ederek, "Okuyoruz, öğreniyoruz, birlikte büyüyoruz" bildirisi verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin