Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2017 14:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Çeber, Safranbolu’da incelemelerde bulundu

Vali Kemal Çeber beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve ilçe müdürleri ile birlikte Safranbolu ilçemizde eğitim-öğretime devam edilen Şehit Mustafa Arık Ortaokulu, Gümüş İlkokulu ve Abdurrahman Yerlikaya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Şehit Mustafa Arık Ortaokulu ve Gümüş İlkokulunda incelemelerde bulunan Vali Çeber, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve okul idarecilerinden bilgiler aldı. Öğretmenler odasında görevli öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre onlarla sohbet eden Vali Çeber taleplerini ve sorunlarını dinlediği öğretmenlerimizin yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başarı dileklerinde bulundu. Ziyaret ve inceleme programına Abdurrahman Yerlikaya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ile devam eden Vali Çeber hayırsever işadamı Abdurrahman Yerlikaya ile birlikte okul ve müştemilatında incelemelerde bulunarak sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çeber, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Safranbolu ilçemizde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerine Yazıköy’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin ortak projesi olarak hazırlanıp BAKKA projesi kapsamında yapımına devam edilen ve bitme aşamasına gelen Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi ile devam eden Vali Çeber, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin