Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2018 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çeber; “Bütün araçlar kontrolden geçecek”

KARDEMİR işçisini taşıyan servis aracının dahil olduğu kaza ile ilgili olarak Vali Kemal Çeber, bütün servis araçlarının kontrolden geçeceğini söyledi.

KARDEMİR A.Ş.’de servis araçları ile ilgili birim müdürünün iş akdinin sonlandırıldığı ve araç sahibinin tutuklandığını söyleyen Vali Çeber açıklamasında;22 Ocak 2018 tarihinde ilimizde KARDEMİR servis aracının dahil olduğu kaza ile ilgili olarak; 3 işçimiz ve bir şoförümüz hayatını kaybetti bu vesile ile; hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

BÜTÜN ARAÇLAR KONTROLDEN GEÇECEK

Vali Çeber; “İl genelinde bir daha böyle bir olay yaşanmaması adına, Emniyet ve Jandarmamızın ilgili birimlerine servis araçlarının kontrollerinin artırılması, denetim sürecinde oldukça hassas davranılarak kanun tüzük ve yönetmelik hükümlerinin aynen uygulanması noktasında gerekli talimatlar verilmiştir. Ayrıca yapılan soruşturma ile ilgili olarak aracın ruhsat sahibi tutuklanmış, KARDEMİR A.Ş bütün masrafları karşılamak üzere bütün araçlarının kontrolünü yaptıracak araçlar ve bunları kullanan kişilerin yaşları ile ilgili düzenlemeye gidecek bizlerde takipçisi olacağız ve son noktada KARDEMİR servis araçları ile ilgili birim müdürü ile iş akdi sonlandırılmıştır” açıklamasında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin