Vali Çağatay’dan İl Özel İdaresine ziyaret - Karabük Haber Postası
va2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
06 Şubat, 2026 11:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan İl Özel İdaresine ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çağatay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ve ilgili birim müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, il genelinde devam eden ve planlanan projeler ele alınarak kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

KIRSAL KALKINMA VE ALTYAPI PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

Görüşmede, köy altyapı hizmetleri, yol yapım ve bakım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon sistemleri ile eğitim ve sağlık yatırımlarına yönelik destekler enine boyuna konuşuldu. Genel Sekreter Şerafettin Kelleci, Vali Çağatay’a bu projelerin mevcut durumu, uygulama süreçleri ve hedeflenen hizmetlere ilişkin detaylı bir sunum yaptı.

“KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILMALI, KOORDİNASYON ŞART”

Vali Oktay Çağatay, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükselten çalışmaların önemine dikkat çekti. Hizmetlerin etkin, verimli ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çağatay, “Kamu kaynaklarının doğru planlanması ve sahada hissedilen ihtiyaçlara göre yönlendirilmesi büyük önem taşıyor. Kurumlar arası koordinasyonu daha da güçlendirerek hizmet kalitesini artıracağız” dedi.

YENİ PROJELER VE YATIRIM ÖNCELİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ziyaret sırasında, önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler ve yatırım öncelikleri üzerinde de karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Çağatay, İl Özel İdaresi personeline çalışmalarında başarılar dileyerek, “Karabük’ün her köşesine eşit ve kaliteli hizmet götürmek için gösterilen çabaları yakından takip ediyoruz. Bu hedefe ulaşmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
DW2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Mart, 2026 15:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Altına Hücum

Orta Doğu’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı savaşın şiddetlenmesi, Hürmüz Boğazı’ndaki belirsizlikle birleşerek petrol fiyatlarını yükseltirken, altın ve gümüş gibi değerli emtialarda sert fiyat düşüşlerine neden oldu. Haftanın ilk işlem gününe büyük bir düşüşle başlayan altın, yatırımcıları harekete geçirdi. Fiyatların gerilemesini fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’te kuyumculara akın etti.

Karabük’te altın fiyatlarındaki hareketlilik, alış ve satış arasındaki farkı da açtı. Kentte 24 ayar altının gramında alış ile satış arasındaki makas 450 TL’yi aşarken, gram altında bu fark 700 TL’ye kadar yükseldi. Çeyrek altında ise alış-satış uçurumu 800 TL’yi buldu.

Piyasada oluşan tabloya göre, Karabük’te 24 ayar has altın 6.700 TL’den satılırken, geri alım fiyatı 6.250 TL seviyesinde gerçekleşti. Gram altın 6.450 TL’den satışa sunulurken, geri alım 5.750 TL oldu. Çeyrek altın ise 11.200 TL’den satılırken, geri alım 10.400 TL’den yapıldı.

Kuyumcular, fiyatlardaki dalgalanma nedeniyle alım-satım işlemlerinde temkinli olduklarını belirtirken, vatandaşların özellikle düşüş eğiliminde alım fırsatı aradığını ifade etti. Jeopolitik risklerin emtia piyasalarında yarattığı oynaklığın devam etmesi beklenirken, altın fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki günlerde de yakından izleneceği kaydedildi.(Nurettin Acar)

 

 

.

Bizi sosyal medyadan takip edin