Vali Çağatay: "Önceliğimiz turizm" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İftara son --:--
sqsqsq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
25 Şubat, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay: “Önceliğimiz turizm”

Vali Oktay Çağatay, kurum ziyaretleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, il genelinde yürütülen kültür ve turizm faaliyetleri hakkında İl Müdürü İbrahim Şahin’den ayrıntılı bir brifing aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette; Karabük’ün  tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik çalışmalar, tescilli kültür varlıklarının restorasyon süreçleri, turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik projeler, konaklama kapasitesi ve turizm çeşitliliğinin artırılmasına ilişkin planlamalar detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca 2026 yılına yönelik hedefler, planlanan yatırım ve tanıtım faaliyetleri ile sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali  Oktay Çağatay, kültür ve turizmin şehirlerin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay,  “İlimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Bu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması ve turizm yoluyla ekonomik değere dönüştürülmesi önceliklerimiz arasındadır. Tanıtım faaliyetlerini güçlendirerek ilimizi kültür ve turizm alanında daha görünür kılmayı hedefliyoruz.”

Vali Oktay Çağatay, yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek İl Müdürü İbrahim Şahin başta olmak üzere tüm personele teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarete; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta bayram sabahi korkutan silah atma gelenegi Jf2Cmu2X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta bayram sabahı korkutan silah atma geleneği

Zonguldak’ta yıllardır süregelen ve her bayram sabahı korku dolu anların yaşanmasına neden olan silahla havaya ateş açma geleneği bu Ramazan Bayramı’nda da devam etti.

Bayram namazının kılınmasının ardından silah sesleri yükselmeye başladı. Evlerinin balkonlarına, çatılarına ve sokak aralarına çıkan bazı kişiler havaya ateş açtı. Öte yandan, 2015 yılındaki Kurban Bayramı’nda Taşbaca Mahallesi’nde kurbanının kesilmesini bekleyen 64 yaşındaki Temel Civelek, kimliği belirsiz bir magandanın tabancasından çıkan kurşunun hedefi olmuş, kurşunun sırtına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Silah sesleri üzerine polis ve jandarma ekipleri harekete geçerek, ateş açan şahısları tespit etmek amacıyla mahalle aralarında geniş çaplı inceleme ve devriye çalışması başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin