Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2014 14:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Alimoğlu’ndan Emekliler Derneğine Ziyaret

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Şube başkanlığını ziyaret etti. Emeklilerin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Celal Bulut, Vali Orhan Alimoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emekliler Derneği Karabük’ün en büyük Sivil Toplum Örgütü.  Karabük emeklinin yoğun yaşadığı Türkiye’nin de ikinci İli. Birinci İl Zonguldak ikinci İl Karabük. Karabük’te 50 bin emekli var. Üç Tane de Emekliler Derneği var. 10 bin üyemiz bizim, 4 bin üye Safranbolu’daki Emekliler Derneğinde,  bine yakın üye de Yenice Emekliler Derneğinde var.  Yani 50 bin emekliden 15 bini bizim derneklerimize üye.  Emekliler Derneği olarak Türkiye’nin de en büyük Sivil Toplum Örgütüyüz.  Türkiye çapında bizim 100 tane şubemiz var. 700 bine yakın üyemiz var. Türkiye’de de birinciyiz. Karabük emekli şehri olduğu için emeklinin problemleri de çok. Biz de burada üyelerimizle ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz.  Özel Hastaneler,  marketler,  otobüs firmaları ve düğün salonları ile emeklilerimize indirim anlaşması yapıyoruz.  Bu indirimlerin devamı da gelecek.  Üyelerimizden yıllık 18 TL aidat alıyoruz ve bu aidatları da yaptığımız indirimlerle emeklilerimize geri döndürüyoruz.  Karabük’ün her türlü sorunu ile dişlimizin döndüğünce ilgileniyoruz. Karabük’te herhangi bir sıkıntı olduğu zaman bize de bakıyorlar emekliler derneği ne diyor diye.  Biz partiler üstü herkese eşit mesafedeyiz. Emeklilerimize de böyle güzel bir lokal kazandırdık” dedi. 65 Yaş üstü vatandaşların Belediye özel Halk Otobüslerinden yasaya rağmen ücretsiz yararlanamaması ile ilgili de konuşan Başkan Bulut; bu sorunun çözülmesi için çalıştıklarını söylerken, Vali Alimoğlu’na yaptığı ziyaret için teşekkür etti. Vali Orhan Alimoğlu da yaptığı kısa konuşmada; “Karabük’e geldiğimiz de bir çok kişi ve kuruluş bizleri ziyaret etti ve Karabük’ü tanımamıza yardımcı oldular. Şimdi biz de iade-i ziyaretlere başladık öncelikli olarak da Emekliler Derneğine geldik. Emeklilikten benim anladığım şu. İnsan yer yüzünde son nefesine kadar bir işle meşgul olmalı. İnsan bir işle meşgul olmazsa hasta olur. Emekliler bir bakıma işini değiştir olur yani yaptığı işten başka işlere yönelir son nefesine kadar faydalı bir işle meşgul olacağız. Emeklilerde tecrübe var. Dünyada görmüş geçirmişler, iyisini yanlışını, öğrenmişler anlamışlar onların tecrübelerine ihtiyacımız var.  Yaşlısı ile genci ile hepimiz bir bütünüz. Bunları ayrı görmemek lazım.  Çalışanı emeklisi birbiri ile her zaman irtibatlıdır. Suyu beraber içiyoruz, havayı beraber teneffüs ediyoruz, diğer işleri beraber yapıyoruz o bakımdan emeklilerimizin görüşlerine, düşüncelerine, fikirlerine her zaman ihtiyacımız var.  Yeriniz de güzel olmuş. Bütün meselelerimiz biz aklı selimle konuşursak mutlaka anlaşırız. Ayrımız gayrımız yok” dedi.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kediye çarpmamak için manevra yapınca taklalar attı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Üçburgu mevkiinde meydana gelen kazada yola birdenbire fırlayan kedi kazaya neden oldu. Şoförü bayan olan araba kediye çarpmamak için ani hareket yapınca taklalar atarak durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı.
Olay, ilçenin Üçburgu mevkii Bakacakkadı-Zonguldak kara yolunda gece saatlerinde meydana geldi. Şoförü öğrenilemeyen 67 AU 566 plakalı araba, yolda seyir halinde gittiği sırada yola birdenbire fırlayan kediye çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte taklalar atarak durabildi. Kazada şoför ve yanında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayla birlikte yolda trafik durma noktasına geldi.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat, Çaycuma ve Gökçebey belediyelerinin itfaiye takımları ile bölge trafik grupları sevk edildi. Yaralılara sıhhat gruplarının olay yerinde yapılan birinci müdahalelerinin akabinde ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Araba ise alımlı yardımıyla yoldan kaldırılarak trafik akışı tekrar sağlandı.
Kazayla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.