Uzungöl’ün çehresi değişecek - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uzungöl’ün çehresi değişecek

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’ün eski haline dönüştürülmesi için göl etrafında rehabilitasyon ve güzelleştirme çalışmaları başlıyor. Turizm dönemi sona ermesinin akabinde gölün etrafındaki işgallerin kaldırılacağı var olan yapıların koruma edilerek iyileştirileceği kaydedildi.
Çam ağaçları ve yeşilin bin bir tonunu barındıran örtüsüyle dünyaca ünlü turizm merkezi haline gelen Uzungöl son yıllarda kaçak yapılaşması nedeniyle reaksiyon çekmesiyle akabinde yetkililer harekete geçti. Ağır yapılaşma nedeniyle eski görünümünden uzaklaşan Uzungöl için göl etrafında rehabilitasyon ve düzgünleştirme çalışması yapılacak. 2 etaptan oluşacak projeyle gölün etrafındaki yürüyüş alanları ve kaldırımlar yenilenecek. Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm merkezinde ziyaretçiler bu projeyle rahatça dolaşabilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, turizm dönemini sona ermesinin akabinde gölün etrafındaki işgallerin kaldırılacağına dikkat çekerek, “Gölün etrafındaki kimi işgaller tabi ki oradan kaldırılacak. Orayı göze güzel gelen bir yapıya kovuşturmak istiyoruz” dedi.
Uzungölle ilgili TOKİ Başkanlığınca ihale yapıldığını işgallerin kaldırılması için turizm döneminin sone ermesi beklendiğini hatırlatan Zorluoğlu, “Onunla ilgili TOKİ Başkanlığı bir ihale yapmıştı turizm dönemi bekleniyordu yüklenicisi tarafından. Artık Turizm dönemi aşağı üst bitti. Orada başından sonuna kadar yolların, kaldırımların, aydınlatmanın, tretuvarların, yeşil alanların onarılması kelam konusu olacak. Gölün etrafındaki kimi işgaller tabi ki oradan kaldırılacak. Orayı göze beğenilen gelen bir yapıya kovuşturmak istiyoruz. Biz aslında oranın kanalizasyon ve içme suyu alt yapısını tamamlamıştık artık üst yapısına da dokunacağız. Büyük yıkımlar değil var olan yapıyı koruma edip güzelleştirmek iyileştirmek arzusundayız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta yesil sahada cifte mutluluk qaraybj7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta yeşil sahada çifte mutluluk

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Süper Amatör Lig’e yükselme maçında Muslu Belediyespor’da forma giyen Birkan Şengün, takımın 2 golünü kaydettiği maç sonunda kız arkadaşı olan Edanur Keserci’ye evlilik teklifi ederek yüzük taktı.

Filyos Sentetik Stadyumu’nda oynanan Muslu Belediyespor ile Çaycumagücüspor’un Süper Amatör Lig’e yükselme maçı sonrasında yeşil sahada ilginç görüntüler yaşandı. Muslu Belediyespor’un 23 numaralı futbolcusu Birkan Şengün, 2-1 galip geldikleri maçta takımın gollerini kaydetti.

Maçtan galip ayrılan Muslu Belediyespor takımı ve futbolcuları sevinçlerini yaşadığı sırada Birkan Şengün, kız arkadaşı Edanur Keserci’yi sahaya getirerek takım arkadaşlarınında hazır bulunduğu sahada yüzük taktı ve evlilik teklifi etti. O sırada tribünde olan taraftarlar ise ’Benimle evlenirmisin’ pankartı açarak Birkan Şengün ve Edanur Keserci çiftine destek verdi. Şengün’ün kız arkadaşı Edanur Keserci ise beklemediği bir olayla karşılaşırken şaşkına uğrayınca erkek arkadaşı Birkan Şengün’ün teklifi karşısında ‘Evet’ yanıtı verdi.

Evlilik teklifinin ardından duygu ve düşüncülerini paylaşan Birkan Şengün, “Benim için çok güzel bir gün. Sağ bek olarak maça geçtiğimde ilk golümü attım ve sonrasında forvete geçerek de gereğini yaptım. İki gol ile maçı aldık, takımca herkes güzel oynadı. Kız arkadaşıma da evlilik teklifi ettim. İki kutlama bir arada oldu. Şu an hayatımın en güzel günü. Tüm takımı tebrik ederim” dedi.

Evlilik teklifini erkek arkadaşı Birkan Şengün’den alan Edanur Keserci ise, “Ben çok mutluyum ve şaşkınım. Birkan’ı ve bizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin