Uzun’dan Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul’a Ziyaret
Eflani İlçesinin Osman Köyü, YBO çevresi ve Tabaklar Mahallesinde meydana gelen sel felaketinden sonraki durumu yerinde görmek üzere Eflani İlçesine giden Genel Sekreter Mehmet Uzun 30 Mart yerel seçimlerinden sonra tekrar belediye başkanı seçilen İbrahim Ertuğrul 'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Sekreter Mehmet Uzun "1 Mayıs günü Osmanlar köyü, YBO çevresi ve Tabaklar mahallesinde meydana gelen sel afeti dolayısı ile buraya gelmiştim ve İl Özel İdaresince yapılması gerekenler ile ilgili İlçe Özel İdare Müdürüne talimat vermiştim. Bugünde sel sonrası son durumu yerinde görmek ve 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yeniden Belediye Başkanı seçilen İbrahim Ertuğrul beyde hayırlı olsun dileklerimizi iletmek üzere Eflani İlçemize geldik. İlimiz genelinde Nisan ve mayıs ayları oldukça yağışlı geçti özellikle Eflani ilçemiz daha fazla yağış alan bir bölgemiz, toprak tamamen suya doymuş durumda ve bundan sonra yağacak yağmurlar her an sel riskini getirmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir. Sel olması durumunda müdahale etmek üzere İl Özel İdaremiz ekipleri her an hazır durumdadır" dedi.
Artvin’de iki kardeş, kışın soğuk havasına aldırış etmeden kar üzerinde güreş tutarak eğlenceli anlar yaşadı. İstanbul’u terk ederek köye yerleşen aile, çocuklarının doğal ortamda daha zinde olduklarını belirtiyor.
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Karşıköy Köyü’nde Ebubekir (8) ve Hamza (11) Uyumaz kardeşler, karla kaplı alanda giysilerini çıkarıp güreş yaparak keyifli bir idman gerçekleştirdi. Güreş eğitimi alan Ebubekir’e, ağabeyi Hamza idmanlarında eşlik etti. Kar yağışını fırsat bilen kardeşler, beyaz bir minder olan karın üzerinde kozlarını paylaştı.
Melek ve Resul Uyumaz çifti, yıllar evvel İstanbul’da evlendikten sonra, Resul Uyumaz’ın memleketi Artvin’in Borçka ilçesi Karşıköy’e yerleşti. Üç çocuk sahibi aile, geçimini çay, fındık ve hayvancılıkla sağlıyor. Köyde yaşamaktan son derece memnun olan aile, çocuklarının doğal ortamda daha sağlıklı ve zinde olduklarını söz ediyor.
Çocuklar, okullarında olduğu üzere spor, bilim ve toplumsal ömürde da epeyce başarılı. Aile, bu başarıyı köy ömrüne ve doğal beslenmeye bağlıyor. Kardeşler, karalahana, mısır ekmeği yiyip kestane balı tüketiyor.
Köyde yaşamaktan epey memnun olan aile, çocuklarının hiçbir hususta yoksun kalmadığını hatta köy hayatını avantaj olduğunu sav ediyor.
Hamza Uyumaz, köy ömrünün hem fizikî hem de zihinsel açıdan büyük katkı sağladığını tabir ederek "Sağlıklı beslenme ve doğal hayat bizim için çok değerli. Ayrıyeten Teknofest’in 81 vilayette kurduğu ‘Dene Yap Okulu’na seçildim. Burada eğitim aldım. Şu an üzerinde çalıştığım projenin ise ilaç hatırlatma bilekliği" dedi. Hamza, gelecekte sıhhat alanında yenilikler yapmak istediğini belirtti.
Baba Resul Uyumaz, uzun yıllar köyde yaşadıktan sonra, bölgedeki baraj nedeniyle İstanbul’a göç ettiklerini lakin geri dönerek köyde yaşamaya karar verdiklerini söyledi. Uyumaz "Köyde yaşamayı seviyorum, burada memnunuz. Çocuklarım burada okuyorlar. Bizim okuduğumuz köy okulunda okuyorlar. Köyde yaşıyoruz diye hiçbir vakit mahrumiyet yaşatmadık. Çocuklarımız kar üzerinde idman yapıyorlar, bedenleri gelişiyor, daha zinde oluyorlar" dedi.
Anne Melek Uyumaz ise İstanbul’da doğduğunu lakin eşinin yanında köy hayatına adapte olduğunu belirterek "Hayat bizi zorlasa da el birliğiyle yaşamaya devam ettik. Çocuklarımın okul hayatları devam ederken ben de fakültemi tamamlamaya çalışıyorum. Bir çocuğum Teknofest’te, oburu ise güreşle ilgili muvaffakiyete ulaşacak inşallah" diye konuştu.
Genç yaşta gösterdikleri azim ve dayanışma ile dikkat çeken kardeşler, hem spor hem de bilimsel projeleriyle örnek teşkil ediyor.