Uzmanından bayram kahvaltısı uyarısı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İmsaka son --:--
uzmanindan bayram kahvaltisi uyarisi Lr6D9QdT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Uzmanından bayram kahvaltısı uyarısı

Zonguldak’ta diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan Bayramı kahvaltısı konusunda ihtarlarda bulundu. Güneş, “Uzun vakittir tertipli kahvaltı yapmadığımız için açlık hissetmesek bile güne kesinlikle kahvaltıyla başlamak çok önemli” dedi.

Diyetisyen Gizem Güneş, Ramazan sonrasında vatandaşların kan şekerini dengelemek için kesinlikle kahvaltı öğünlerini unutmamaları gerektiğini açıkladı. Güneş, Ramazan sonrasında vatandaşların kesinlikle nizamlı kahvaltı yapmaları gerektiğini vurgulayarak, “Öncelikle, uzun müddettir nizamlı kahvaltı yapmadığımız için açlık hissetmesek bile güne kesinlikle kahvaltıyla başlamak çok kıymetli. Kahvaltıyı atlamamak, gün içinde kan şekerimizin istikrarı açısından büyük bir yarar sağlar” dedi.

Güneş açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Uzun vakittir nizamlı kahvaltı yapmadığımız için açlık hissetmesek bile güne kesinlikle kahvaltıyla başlamak çok kıymetli. Kahvaltıyı atlamamak, gün içinde kan şekerimizin istikrarı açısından büyük bir yarar sağlar. Bu yüzden, güne protein yüklü ve lif açısından varlıklı bir kahvaltıyla başlamak sıhhatimiz için en güzeli olacaktır. Günün ilerleyen saatlerinde aile yemekleri, ziyaretler, tatlılar ve börekler kaçınılmaz olabilir. Lakin porsiyon denetimine dikkat etmeye itina göstermeliyiz. Ayrıyeten, gün içinde su tüketimimizi artırmalı ve mümkün olduğunca hareket edilmeli. Zira ister istemez karbonhidrat yüklü besinler tüketilecektir. Bu dengeyi sağlayabilmek için sağlam bir kahvaltının akabinde, akşam öğününü daha zerzevat yüklü tercih edilebilir. Bağırsak sıhhatimiz için probiyotik içeren besinlerden dayanak almak da yararlı olacaktır. Şayet bayram mühletince öğünlerimizi fazla kaçırdıysak ve beslenme sistemimiz istediğimiz üzere gitmediyse, bayram sonrası 2-3 günlük hafif arınma detoksları yaparak bedenimizi tekrar dengeleyebiliriz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda hafif ticari arac tasa carpti 1 yarali MbPE8e9Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da hafif ticari araç taşa çarptı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde hafif ticari aracın taşa çarpması neticesinde 1 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Çetmi köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.Ö. idaresindeki 37 NZ 094 Peugeot marka hafif ticari araç, sürücünün önüne çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapması neticesinde taşa çarptı. Sürücü kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken, yolcu olarak araçta bulunan İ.Ö. yaralandı. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralı, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili incleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin