Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzmanı uyarıyor: “Hemen acile koşmayın”

DÜZCE (İHA) – Son devirde gribal enfeksiyon olaylarındaki artışla birlikte, çocuklarında ateş gören ailelerin hastanelere akın ettiği gözlemlendi. Uzmanlar, çocuğun genel durumu düzgünse ve ek bir hastalık hikayesi yoksa, gece vakti acile başvurmanın gereksiz olduğunu belirtti.
Son devirde mevsimsel hastalıkların artmasıyla birlikte gribal enfeksiyon olaylarında yükseliş yaşandı. Ateşlenen çocuklarını acile getiren ailelerin sayısında önemli bir artış gözlemlendi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Yaşar ise ailelere bu bahiste ikazlarda bulundu. Yaşar, "Eğer çocuğun ek bir hastalığı ya da farklı bir sıhhat hikayesi yoksa, örneğin bu bölgede sık görülen Akdeniz ateşi, ateşli havale, sara yahut epilepsi üzere rahatsızlıklar yoksa 38 derecenin üzerine çıkan ateşte öncelikle ateş düşürücü ilaç kullanılabilir. Lakin çocuğun genel durumu yeterli, beslenmesi olağansa, bilhassa gece vakti acile gitmeye gerek yoktur. Ancak, çocuk 1 yaşın altındaysa, ateşe ek olarak genel sıhhat durumunda bozulma gözleniyorsa yahut beslenme konusunda sorun yaşıyorsa, en yakın acil servise başvurulmalıdır. Öteki durumlarda ise gündüz polikliniklere giderek gerekli tedavi alınabilir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 13:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de kayıp hayvanını arayan yaşlı adam ormanlık alanda ölü bulundu

Karabük'ün Yenice ilçesinde kayıp hayvanını aramak için evden ayrılan yaşlı adam ormanlık alanda ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Hüseyinbeyoğlu Köyünde yaşayan 69 yaşındaki Sabri Yılmaz, arkadaşıyla birlikte 3 gündür kayıp olan hayvanını aramak için ormana gitti. Bir süre sonra Yılmaz ve arkadaşı birbirlerinden ayrılarak iki farklı noktada hayvanı aramaya devam etti.

Yılmaz, saatlerce aramanın ardından hayvanını bulamayınca arkadaşını arayarak çok yorulduğunu belirterek eve dönüş yapacağını söyledi.

Akşam eve geri dönmeyen ve kendisinden haber alamayan Yılmaz'ın yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. AFAD ekiplerinin de destek vermesiyle bölgede arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 7 saatlik aramanın ardından Yılmaz'ın cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Yapılan incelemenin ardından Yılmaz'ın naaşı Yenice Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yaşlı adamın kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsi sonrası belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.