Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Uz: “Esnafımıza hizmet için yola çıktım”

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Semra Uz, “Birlik beraberliğin, dayanışmanın çok önem taşıdığı bu zor günlerde esnafımın yanında olmak, onları temsilen odamızda hizmet etmek için bu yola çıktım” dedi.

Uzun düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Geçmişi 13.ncü yüzyıla uzanan Hacı Bektaşi Veli’nin tavsiyesi üzerine, Ahi Evran tarafından kurulan, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik anlamına gelen o günkü adı ile esnaf dayanışma teşkilatı bugünkü adıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Birlik beraberliğin, dayanışmanın çok önem taşıdığı bu zor günlerde esnafımın yanında olmak, onları temsilen odamızda hizmet etmek için bu yola çıktım.

Ben, Semra Uz, Anneeli Ev yemeklerinin işletmecisiyim. Annemin de desteği ile kurmuş olduğum adının da oradan geldiği işletmemde 15 Yıldır hizmet vermekteyim. İşimi severek yapıyorum. İktisat okudum ve 3 çocuk annesiyim.

Pandeminin en çok etkilediği sektörün içindeyim, yaşanan zorluk ve sıkıntıların farkındayım. Bu süreçte yalnız bırakılan esnafımın yanında olmak, onlarında rızası ve destekleri ile esnafımızı temsilen birlikte güzel projelere imza atmak istiyorum. Hep birlikte başaracağımıza inancım tamdır.

Şeffaf bir yönetimle, uyum içinde tüm grupların sorunlarına değinerek, elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım.

Bu bağlamda marketler, hastaneler, otobüs firmaları ve diğer alışveriş yerleri ile anlaşmalar yaparak alışverişlerde esnaf kart indirimleri sağlamak projelerimizin arasındadır.

Arkadaşlarımın yıllık aidat ödemeleri için bankalarla anlaşıp taksitlendirme olacağı sunacağız.

Diğer esnaf odaları ile işbirliği yaparak esnafımızın zor anlarında diğer illerde konaklama ihtiyaçlarını giderme girişimlerinde bulunacağız. Öğrencilerimize ve özellikle esnaf çocuklarına burslar vermek projelerimiz dahilindedir.

Başarabilirsek, yeni bir havuz sistemi oluşturup faizsiz esnaf yardımı projesini hayata geçirmek istiyorum.

Safranbolu’muza özgü ürünlerimizi iç ve dış pazarda, daha fazla tanıtabilmek, pazarımızı genişletebilmek için yurt içi, yurt dışı gezi ve fuarlar düzenleyeceğiz.

Amacımız odamızı aktif hale getirerek işlevselliğini arttırmaktır. Odamıza ait bir internet sitesi kurulacak ve odaya gelmeden istekler, problemler ve birçok iş çözülmeye çalışılacaktır.

Bir bayan eli ile ve güler yüzlü hizmetimizle, Safranbolu’muza yakışır, aktif bir şekilde odamızı temsil edeceğim. Çok özel olan şehrimizde, daha güzel yarınlara ulaşmak için, sizlerle, daha güzel projelere imza atmak dileğimle, herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Aday olan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece boyu arandi gun agarinca botlarla arama calismalari yeniden basladi Pc1LhJ5N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin