DÜZCE (İHA) – Düzce’de narkotik suçlarla mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonlarda yakalanan 5 şahıs tutuklandı, uyuşturucu kullanan ve bulunduran 57 şahıs hakkında ise işlem yapıldı.
Düzce’de uyuşturucu madde satıcılarına, kullanımına yönelik polis ve jandarma ekiplerince operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Polis ve Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince suçların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması amacıyla 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda 53 olaya müdahale edilirken 5 kişi tutuklandı. Uyuşturucu kullanan ve bulunduran 57 kişi hakkında adli işlem yapıldı.
Çalışmalarda, 3.943 gram skunk, 20 adet sentetik ecza, 38 kök kenevir, 844 gram esrar, 976 gram bonzai, 166 gram metamfetamin ve 101 adet extacy ele geçildi.


Uyuşturucudan kullanan 57 şahsa işlem yapıldı, 5 kişi tutuklandı
KBÜ’den TRT Belgesel Ödülleri’nde büyük başarı
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, 109 ülkeden 1409 projenin başvurduğu TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde önemli bir başarıya imza attı. Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde üç farklı yapım finale kalırken, ulusal profesyonel kategoride de bir film ile final başarısı elde edildi.
Belgesel sinemanın dünyadaki önde gelen organizasyonlarından biri olan TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nin 17’ncisinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi büyük bir başarı elde etti. Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümü öğrencileri ve akademisyenleri 109 ülkeden 1409 projenin başvurduğu yarışmada dört ayrı film ile jüri değerlendirmesini geçerek finalistler arasında yer aldı.
Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde, Karabük Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Ahraz”, “Sarı Kanarya” ve “Körebe” adlı belgesel filmler finalde yarışmaya hak kazandı.
Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde finale kalan 10 filmin 3’ünü Karabük Üniversitesi filmleri oluşturarak büyük bir başarı elde edildi.
Danışmanlığını Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten’in yaptığı; yönetmenliğini Abdulsamet Mavi, Muhammet Ağar ve Ege Döngel’in üstlendiği “Ahraz”; Melike Kaya imzalı “Sarı Kanarya” ve Yağmur Kaya’nın yönettiği “Körebe” belgeselleri, festivalde Karabük Üniversitesini temsil edecek.
Öte yandan festivalin ulusal profesyonel kategorisinde de Karabük Üniversitesi adına bir başarı daha elde edildi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın yönetmenliğini yaptığı, ekibinde Mehmet Kaan Kaymaz ve Erdal Çıtak’ın da yer aldığı “Tuzdan Hayaller” belgesel filmi, ulusal profesyonel kategoride finale kalarak üniversitenin başarısını taçlandırdı.
Finale kalan filmler 4-7 Haziran 2026 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde izleyici ile buluşacak. Yarışmanın kazananları 7 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

