Reklam
Reklam

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

121 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2025 09:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar ve saha faaliyetleri sonucu 9 Temmuz’da il merkezinde iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. İlk operasyonda, durumundan şüphelenilen E.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, daralı ağırlığı 5,60 gram AM-2201 (sentetik kannabinoid – bonzai hammaddesi), 0,26 gram bonzai (peçeteye emdirilmiş vaziyette) ile 92,56 gram marihuana ele geçirildi. Aynı gün gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise K.K. isimli şahsın üst aramasında 1,17 gram AM-2201 (sentetik kannabinoid – bonzai hammaddesi), 148 adet sentetik ecza, 10 adet ecstasy ve 6,39 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yağmur suyu borusuna sıkışan yavru kedi uzun uğraşlar sonrasında kurtarıldı

yagmur suyu borusuna sikisan yavru kedi uzun ugraslar sonrasinda kurtarildi QrgD5hmd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir binanın yağmur suyu tahliye borusuna sıkışan yavru kedi, iki arkadaşın müdahalesiyle kurtarıldı.

İlçede yaşayan Abdullah Zehiroğlu, sabah saatlerinde markete girmek üzereyken bir binanın yağmur suyu tahliye borusundan gelen sesi fark etti. Boruyu kontrol eden Zehiroğlu, yavru bir kedinin içeride sıkıştığını gördü.

Kediyi bulunduğu yerden çıkaramayan Zehiroğlu, arkadaşı Enes Kasap’tan yardım istedi. Olay yerine gelen Kasap ile birlikte boruyu yerinden söken iki arkadaş, yavru kediyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Boruyu dikkatlice bulunduğu yerden çıkaran Zehiroğlu ve Kasap, yankeski yardımıyla plastik boruyu keserek yavru kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Sağlık kontrolü için veterinere götürülen yavru kedinin tedavisine başlanırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen kurtarma anları, sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Abdullah Zehiroğlu, kurtardıklarını kedinin durumunun iyi olduğunu belirterek “Markete giderken gözüme siyah bir şey takıldı. İlk önce ne olduğunu anlayamadım. Yanına yaklaştığımda bir kedinin olduğunu ve nefes aldığını fark ettim. Hemen arkadaşımı arayıp onu kurtarmamız gerektiğini söyledim. Sonrasında kediyi kurtardık. İşe geç kalmıştım. Patronuma durumu izah ettiğimde anlayışla karşıladı. Enes Kasap isimli arkadaşıma da teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü o hak ediyor. Kediyi kurtardıktan sonra veterinere gittik. Orada tedavisi yapıldı. Şuanda durumu iyi” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin