Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Şubat, 2017 14:14 tarihinde yayınlandı
0

Uysal’dan Üniversite Öğrencilerine Çağrı

AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “16 Nisan’da yapılacak olan Referandumda oy kullanmak için Nüfus Müdürlüklerine giderek adres beyanlarınızı güncelleyin”

AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal; Karabük’te yükseköğrenim gören Karabük Üniversitesi’ndeki yaklaşık 50 bin öğrenciye ve tüm Türkiye Gençliğine çağrı bulundu.
Uysal yaptığı çağrıda şunları söyledi:
“Sevgili Gençler, Değerli Öğrencilerim;
Bugüne kadar yaptığım her açıklamada gururla dile getirdiğim Siz değerli Gençlerimize, Yeni Türkiye’nin inşasında da büyük görev düşüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında gençliğimiz, tarihinden aldığı güç ile insanlığa ve ülkesine huzur, barış, refah ve kardeşlik getirmelidir. Bölgesinde örnek olan öncü Türkiye’yi örnek gençlerimiz inşa edecektir.
Mesele memleket meselesi olduğunda Ülkemizi yarınlara taşıyacak olan gençliğimiz Nasıl ki; 15 Temmuz’da tankların önüne yatmakta kurşunlara göğsünü siper etmekte biran bile düşünmemişler ve kendilerine yapılan Yıllar yılı ‘apolitik gençlik’ eleştirilerine en güzel cevabı vermiş ise 16 Nisan’da yapılacak olan ve yine memleket meselesi olan Anayasa değişikliği referandumunda da gereğini yapacaktır.
Seçme yaşını AK Parti 18’e indirmişti. Seçilme yaşını da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan Anayasa değişikliği ile 25’ten 18’e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan’ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz.
Şimdi sıra siz değerli gençlerimizde; Sizlere 18 yaşında seçilme hakkı tanıyan düzenlemenin de içinde yer aldığı Anayasa değişikliği referandumunu 16 Nisan’da oylayacaksınız.
Sevgili Gençler, eğitim öğretiminizi de aksatmamak adına 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda demokratik hakkınız olan oyunuzu kullanabilmek için 18-26 Şubat 2017 tarihleri arasında Muhtarlık bölgenizde askıya çıkacak seçmen listelerini kontrol ederek, kayıtlarda yanlışlık, eksiklik olan, askıdaki listede adı bulunmayanların Nüfus Müdürlüklerimize giderek adres beyanlarını güncellemeleri gerekmektedir.
Sevgili Gençler; Hepimizin görevi mutlaka sandığa gitmek, demokratik hakkımızı kullanmaktır. Unutma! Sen varsan Demokratik Güçlü Türkiye Cumhuriyeti vardır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukteki kavganin nedeni yol verme tartismasi cikti q6v6iJ9K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı

Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin