Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2022 15:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü İmzalandı

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Yavuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. arasında Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü imzalandı. İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Yavuz Tekstil Şube Genel Müdürü Mustafa Kazan, tarafından imzalanan protokol ile; 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarda mesleki eğitim ve istihdam süreçlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Protokol kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrenci ve çırak sayısının Kasım 2021'de Karabük'te 360 civarında olduğunu ancak Bakanlığın himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda mesleki eğitim merkezlerine yapılan kayıtlarla sayının 1600 öğrencinin üzerine çıktığını ifade ederek, "Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, mesleki eğitim noktasında çok hassas. İnşallah Bakanlığımızın projesiyle ülkemiz de ara eleman eksikliği son bulacak. Ayrıca ilimizde uyguladığımız çalışmalarla İlçe milli eğitim Müdürlükleri ve tüm okullar olarak eğitimde olumlu bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle meslek liselerinde bunu yapıyoruz.  Ustalık Telafi Programı İşbirliği Protokolü ile güzel işler çıkartacağız ve kaliteli ara elemanlar yetiştirerek, kaliteli işler çıkartacak ülkemizin gücüne güç katacağız." dedi. İmza törenine katılan Yavuz Tekstil Şube Genel Müdürü Mustafa Kazan da yaptığı konuşmada;  Yavuz Tekstilin 1993 yılında kurulduğunu hatırlatarak; " 2002 yılında Safranbolu Şubesini açtık.  Kurulduğumuzdan  bu yana sürekli büyüyerek, ürün çeşitliliği ve kalitesi ile Dünya'nın önde gelen markalarına üretim yapmaya devam ediyoruz.  Mesleki eğitim merkezi ustalık telafi programı imkânının firmalara sunulmasından oldukça memnunuz" dedi. İmza töreninde Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Nural Kuyrukcu Yavuz Tekstil İnsan Kaynakları Yöneticisi Şennur Şereflier de hazır bulundu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2025 14:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Zabıtanın Kestiği Cezalar Esnafı İsyan Ettirdi

Safranbolu’da hizmet veren Tarihi Safranbolu Kadayıfçısı, dükkanının önüne koyduğu şemsiyenin kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kaldırıldığı iddia edildi.

İşletme sahibi Fatih Akça, doğup büyüdüğü Kıranköy’e hizmet vermek amacıyla açtıkları yöresel lezzetlerin yapıldığı ekmek kapısına ceza üstüne ceza kesildiğini bildirdi. Aynı zamanda sokaktaki diğer işletmelerinde kaldırımı işgal ettiğini söyleyen Fatih Akça, “Şu an dükkana yaptığım yatırımı bile karşılayamıyorum, üstelik kiracıyım. Artık ceza ödemekten bıktım ve ödeyecek durumum da kalmadı” dedi.

 Fatih Akça konuşmasında: “İşletmelerde çifte standart olmasın, bizi şikayet edenlerin olduğu söyleniyor. Bize siz de komşularınızı şikayet edin bile deniyor,  ben komşularımı niye şikayet edeyim. Yazıktır, günahtır” diyerek zabıtanın en son cezayı da kaldırımı işgal ettiği için şemsiyeden kestiklerini söyledi.

GEÇİM KAPIMIZI KAPATMAMIZI İSTİYORLAR

Akça konuşmasında: “Bizim bahçede müşterilerimizi ağırlamak için yerlerimiz var. Kapımızın önünde müşteri ağırlamak gibi bir derdimizde yok. Sadece müşteriyi karşılıyoruz. Burada bir şemsiye olduğu zaman, en azından sabah 10’dan akşam 18’e kadar güneşin altındayız. İçeriden doğru da müşteriyi karşılayamıyoruz. İllaki kapıda durmamız gerekiyor. Bir şemsiye koymuştuk. Onu da kaldırdılar. Görüldüğü gibi diğer esnaflarda şemsiyeler var. Bu yoldaki esnafların birçoğunun kaldırımda ürünleri bulunuyor. Kaldırımda yürünemiyor ama biz onlar kaldırsın demiyoruz. Bizdeki şemsiyenin kimseye zarar verdiğini düşünmüyoruz. Biz üç defa ceza yedik. Ödediğim ve ödeyemediğim cezada var. Sadece müşteri karşılamak istiyoruz. Buraya kamyonet, araba park ediliyor. Buranın otopark haline getirileceği söylendi. Belediye Başkanı bizzat söyledi. Ancak bizim dükkan yüksek olmağı için büyük bir araç geldiğinde dükkanın kapısı hiç görünmüyor. Karşıda ikinci el eşya bile satılıyor. Bize deniliyor ki siz de şikayet edin, biz niye komşularımızı şikayet edelim. ‘Ama sizi şikayet ediyorlar o nedenle ceza kesiyoruz’ dediler. Birileri bizim kapatmamızı istiyor. Bizim ekmeğimizle oynamasınlar. Ben buraya çok masraf yaptım. İnanın burası çöplük gibiydi, tinercilerden ayıkladım. Şimdi bana burayı bırakmam için ceza üstüne ceza kesmenin ne anlamı var bilemiyorum. Benim ve kardeşimin tek geçim kaynağı bu dükkan, beni neden cezalandırıyorsunuz?” diyerek isyan etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin