Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ekim, 2018 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere 13.000 kg sertifikalı yem bezelyesi dağıtıldı

Yem bitkileri üretim alanlarının genişletilerek, yem üretim maliyetlerinin düşürülmesi, kaba yem açığının giderilmesi ve mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılması amacıyla; Tarım ve Orman  Bakanlığının  desteği ile 13 bin kilogram sertifikalı yem bezelyesi tohumluğu dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin; “Hayvan yetiştiriciliğinde; yem girdilerinin maliyetin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğu bilinmektedir.  Kendi kaba yem ihtiyacını karşılamayan işletmelerinin kar etmeleri oldukça zordur. Bunun için ilimizdeki çayır ve mera alanlarına sahip çıkmamız, doğru kullanmamız ve yem bitkileri ekim alanlarımızı arttırmamız gerekmektedir.

Bu doğrultuda mera alanları üzerindeki otlatma baskısını azaltmak, yem bitkileri ekilişini arttırmak ve ilimiz hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla üreticilerimize 13.000 kg sertifikalı yem bezelyesi tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Dağıtımı yapılan tohumluklar ile yaklaşık 1.300 dekar alanda ekim yapılacaktır. Böylelikle hayvancılıkta verimlilik açısından çok önemli olan kaliteli kaba yem üretiminin arttırılması sağlanacaktır.

Yem bezelyesi; yüksek protein oranı, yüksek kuru ot verimi açısından önemli bir baklagil yem bitkisidir. Ot, tane, otlatma, yeşil gübre ve tahıllarla karışık halde silaj olarak yararlanılabilen bitkinin hem otu hem de tanesi (rasyonda % 20’den fazla olmamak koşuluyla) hayvanlar için değerli bir besin kaynağıdır. Ayrıca; geniş adaptasyon yeteneğine sahip olması, tek yıllık olduğu için ekim nöbeti sistemleri içerisinde kendine rahatlıkla yer bulması, kendisinden sonra ekilecek olan bitkiye temiz anız bırakması ve ot verimi ile kalitesinin yüksek olması ilimiz açısından yem bezelyesinin önemini artırmaktadır. Atmosfer azotunu toprağa bağladığından ilimizde yaygın olarak ekilen tahıllar için iyi bir ön bitkidir. Bu nedenle ekim alanlarının yaygınlaşması hem hayvan beslemede hem de ekim nöbeti sistemlerinin geliştirilmesinde ilimiz için faydalı olacaktır.

Ekim yapılacak olan 1.300 dekar alandan yaklaşık 1.000 ton kuru ot verimi elde edilmesi hedeflenmektedir.

Kontrol ve denetimler ekimden sonra hasada kadar olan dönemde İl Müdürlüğümüz Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünce İlçe Müdürlükleri ile koordineli olarak yapılacak çalışmalarla yürütülecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin