Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Unutulmaya yüz tutmuş Tokat ağzı ilkokul koridorlarında hayat buluyor

Yöresel kelimelerle kültürel farkındalık oluşturmak isteyen Kemal Arat İlkokulu müdürü ve öğretmenleri unutulmaya yüz tutmuş Tokat kelimelerini okul koridorlarında yaşatıyor.

Tokat Belediyesi’nin yöresel kelimelerle vatandaşlara esprili uyarılar yaptığı projeye, Kemal Arat İlkokulu’ndan anlamlı bir destek geldi. 31 yıllık tecrübesiyle birçok projeye imza atan okul müdürü Saadettin Aktaş, belediyenin girişimini okulda hayata geçirerek öğrencilere milli kültürü aşılamayı amaçladı. Bu çerçevede unutulmaya yüz tutmuş Tokat kelimelerini içeren uyarı yazıları okulun koridor ve pencerelerine asıldı. Okulda eğitim gören 700’e yakın öğrenci, bu kelimeleri derslerde işleyip mektuplarla birbirlerine yöresel kelimelerle uyarılarda bulunuyor. Tokat şivesini öğrenen çocuklar metinler okuyarak unutulmaya yüz tutmuş yöresel kelimeleri ölümsüzleştiriyor.

“Geçmişle geleceğe köprü bağlantısı kurmak istiyoruz”

Milli değerlere sahip çıkmak için bu projeyi önemsediklerini söyleyen Kemal Arat İlkokulu Müdürü Saadettin Aktaş, “Şu an okulumuzda yöresel ağız ve şivelerle ilgili Tokat Belediyesi’nin gündeme getirmiş olduğu, bizim de çoktandır yöresel kültürümüzü, milli kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak, geçmişle geleceğe bir köprü bağlantısı kurmak amaçlı projemizi hayata geçirdik. Okulumuzda 700’e yakın öğrenci var. Öğrencilerimize bu kelimeleri, yöresel ağzı ve şiveyi unutturmamak amaçlı, okulumuzun değişik bölümlerine, çocuklarımızla da istişare ederek bu kelimeleri bu cümleleri çocuklarımıza hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amaçlı yaptık. Umarım bu konuda çocuklarımıza, değerlerimize, milli kültürümüze bir nebze olsun katkı sağlamış oluruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil bariyerlere carpti 2 yarali YkNgYMcj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin bariyerlere çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Alaca-Yozgat karayolu Sincan köyü kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.E. idaresindeki 50 ABF 652 plakalı Fiat marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyerlere çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.C.K. yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin