Reklam
Reklam
ed2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Mart, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Ünlü Sanatçı Edip Akbayram Hayatını Kaybetti

Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Edip Akbayram, 2 Mart 2025 tarihinde hayatını kaybetti.

1950 yılı Gaziantep ilinde dünyaya gelen Akbayram, sanat yaşamı boyunca Türk halk müziğine ve özellikle de Anadolu rock müziğine önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıydı.

Kariyerine 1970’li yıllarda başlayan Edip Akbayram, güçlü vokali ve derin duygusal yorumlarıyla dinleyicilerinin kalbinde taht kurdu. “Deniz Üstü Köpürür”, “Türküler Yanmaz Albümü” gibi eserleriyle tanınan sanatçı, sosyal ve toplumsal konuları ele alan sözleriyle de biliniyordu. Müzikal kariyeri boyunca pek çok albüm çıkaran Akbayram, özellikle 70’li ve 80’li yıllarda Türkiye’nin en çok dinlenen sanatçılarından biri haline geldi.

Edip Akbayram, müziğiyle sadece eğlendirmekle kalmamış, aynı zamanda dinleyicilerini düşündüren, sorgulatan ve toplumsal bilinci uyandıran bir sanatçı olarak da biliniyor. Kendi tarzını oluştururken, geleneksel Türk müziği ile modern unsurları harmanlamış, böylece geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

Sanatçının vefatı, müzik camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı. Sanatçı, geride bıraktığı eserleri ve müziğiyle Türk kültürüne önemli bir miras bırakmış oldu. Edip Akbayram’ın vefatı, sevenleri ve müzikseverler tarafından derin bir hüzünle karşılandı.

Ailesine, sevenlerine ve Türk müzik camiasına başsağlığı diliyoruz. Edip Akbayram, müziğiyle yaşamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin