Karabük Postası tarafından
17 Aralık, 2023 13:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı temel itfaiye eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Bozkurt Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, 5 gün süren, temel itfaiye eri eğitimi verildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kastamonu Üniversitesi Bozkurt Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. sınıf öğrencilerine 'temel itfaiye eri eğitimi' verdi. Samsun İtfaiye Eğitim Birimi (SABİTEM)’nde 5 gün boyunca gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere Öğretim Görevlisi Nuray Demiralp ve İtfaiye Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu liderliğinde yangınla mücadele, itfaiye araç ekipman kullanımı, yangın güvenlik önlemleri gibi birçok konu hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim sonunda düzenlenen sınavda başarı elde eden öğrencilere, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından sertifikaları takdim edildi. Öğrenciler, aldıkları eğitimle birlikte temel itfaiye eri bilgi ve becerilerini edinme fırsatı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin