blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencilerinden Türk Kızılayı’na örnek olacak destek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Kısmı öğrencileri, Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştirdiği proje ile insanları kan vermeye yönlendirdi.
BARÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Çakır Koçak danışmanlığında Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında bir proje yürütüldü. Türk Kızılayı ile BARÜ ortasında düzenlenen projede Ebelik kısmı birinci sınıf öğrencilerinden Bilgesu Alpdoğan Hatice Tunç, Bahar Babamuradova, Sarvara Kabulova etkin rol aldı.

Projede yer alan istekli öğrenciler, Hükümet Caddesi’nde bulunanları kan bağışına teşvik ederek, bölgeye kurulan Türk Kızılayı çadırlarında Kızılay grubuna dayanak sağladı. Ebelik kısmı öğrencileri, kan bağışında bulunanlara moral verip motive ederek, onları kan verirken de yalnız bırakmadı. Gün boyunca vatandaşlara sıcak yemek ve içecek ikramında bulunan grup, ayrıyeten sıhhat taramaları da gerçekleştirdi. Öğrenciler vayandaşların tansiyonu da ölçerek, sıhhat durumları ile ilgili bilgi de verdi.
Başarılı bir biçimde projeyi tamamlayan öğrenciler, "Hem toplumsal sorumluluk şuurumuzu artırmak hem de gerçek gereksinimlere dokunmak bizim için çok pahalıydı. Kızılay’ın bizlere sunduğu bu imkân sayesinde pek çok beşerle temas kurma ve farkındalık oluşturma talihi yakaladık. Birebir vakitte, bu proje vesilesiyle toplumsal irtibat becerilerimizin de güçlendiğini düşünüyoruz" diyerek hislerini söz ettiler.
Türk Kızılay yetkilileri ise, bu projede yer alan tüm gönüllülere teşekkür ederek gençlerin bu tıp çalışmalarda yer almasının, toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samanlıkta çıkan yangın 3 eve sıçradı

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde alevlere teslim olan samanlık küle döndü. Yangının sıçradığı 3 konutun yanmasını ise itfaiye takımları önledi.
Olay, Devrekani ilçe Elmalıtekke köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Necibe Coşar’a ilişkin samanlıkta bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyerek 3 meskene sıçrayan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Devrekani Belediyesi’ne ilişkin itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen itfaiye grupları yangını söndürmek için çalışma başlattı. Grupların müdahalesiyle alevlerin 3 konutu kullanılmaz hale getirmesi önlendi. Yangında konutlarda ufak çaplı hasar meydana gelirken, samanlık kullanılmaz hale geldi.
Ekiplerin soğutma çalışması sürerken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin