Karabük Belediyesince düzenlenen Ramazan Eğlencelerinin son adresi Üniversite Mahallesi oldu. Üniversite Mahallesinde düzenlenen eğlenceye katılan çok sayıda mahalle sakini doyasıya eğlendi.
Karabük Belediyesi’nin bu yıl gerçekleştirdiği Ramazan şenlikleri her akşam farklı ve renkli görüntülere sahne oluyor. Üniversite Mahallesinde Ramazan eğlencesine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, hemen hemen her akşam Ramazan eğlencelerine gelerek çocuklarla tek tek ilgileniyor.
Düzenlenen etkinliklerde, çocuklara pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve patlamış mısırla sınırsız ikramın yanı sıra çeşitli yarışmalar düzenlendi. Oyunlarla hoş vakit geçiren çocuklara Karabük Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Şenliklere katılmak isteyenler www.karabuk.bel.tr adresindeki etkinlik takvimi sekmesinden de şenliklerin yerini ve günlerini öğrenebilir.
Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.
Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.
Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.
Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.
Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı. Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.
Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.