Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2019 14:47 tarihinde yayınlandı
0

Üniversite KARDEMİR İşbirliği

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, Üniversitenin çalışma mantığı ile sanayinin çalışma mantığını bir araya getireceklerini söyledi.

  1. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nda konuşan KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, “Daha iyi bir işbirliği için ülkemizde eksik olan arayüzlere (interface) ihtiyacımız var. Yani araştırma enstitüsü olabilir, teknik eğitim merkezi olabilir. Adını ne koyarsanız koyun. Bir yapılanma lazım bu üniversitenin çalışma mantığı ile sanayinin çalışma mantığını bir araya getireceğiz. Onları birbirine yaklaştıracak mekanizmalar kurmanız lazım. Onları profesyonel kadrolara emanet etmeniz lazım. Dolayısı ile şirket gibi yönetmek lazım oraları” dedi.

KARDEMİR’in  2002’den sonra Türkiye’nin ve dünyanın üretimlerinin artışından daha fazla artış yaptığının altını çizen Genel Müdürü Sokan; “ Bu yıl ise ilk defa inşallah 2 milyon 500 bin milyon ton üzerine çıkacağız. Hedefimiz o. 3 aylık verilerde bunu gösteriyor ama yetmez. Nihai hedefimiz, temelini attığımız yatırımlarla beraber önce 2 milyon 900 bin milyon tona çıkmak, 2021’in başında da 3 milyon 500 bin tona çıkmak. Böylece dünyada 2 milyon ton ve üzeri ölçekte artık KARDEMİR dünyada global oyuncu olma noktasına gelmiş olacak” dedi.
Soykan ayrıca,  2016 yılında devreye alınan Çubuk Kangal Tesislerinde özellikle savunma sanayi, otomotiv, makine imalat sektörlerinin ihtiyaç duyduğu yüksek vasıflı çeliklerin üretimi için ciddi çalışmaları solduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin