KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, Üniversitenin çalışma mantığı ile sanayinin çalışma mantığını bir araya getireceklerini söyledi.
- Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nda konuşan KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, “Daha iyi bir işbirliği için ülkemizde eksik olan arayüzlere (interface) ihtiyacımız var. Yani araştırma enstitüsü olabilir, teknik eğitim merkezi olabilir. Adını ne koyarsanız koyun. Bir yapılanma lazım bu üniversitenin çalışma mantığı ile sanayinin çalışma mantığını bir araya getireceğiz. Onları birbirine yaklaştıracak mekanizmalar kurmanız lazım. Onları profesyonel kadrolara emanet etmeniz lazım. Dolayısı ile şirket gibi yönetmek lazım oraları” dedi.
KARDEMİR’in 2002’den sonra Türkiye’nin ve dünyanın üretimlerinin artışından daha fazla artış yaptığının altını çizen Genel Müdürü Sokan; “ Bu yıl ise ilk defa inşallah 2 milyon 500 bin milyon ton üzerine çıkacağız. Hedefimiz o. 3 aylık verilerde bunu gösteriyor ama yetmez. Nihai hedefimiz, temelini attığımız yatırımlarla beraber önce 2 milyon 900 bin milyon tona çıkmak, 2021’in başında da 3 milyon 500 bin tona çıkmak. Böylece dünyada 2 milyon ton ve üzeri ölçekte artık KARDEMİR dünyada global oyuncu olma noktasına gelmiş olacak” dedi.
Soykan ayrıca, 2016 yılında devreye alınan Çubuk Kangal Tesislerinde özellikle savunma sanayi, otomotiv, makine imalat sektörlerinin ihtiyaç duyduğu yüksek vasıflı çeliklerin üretimi için ciddi çalışmaları solduğunu söyledi.