Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Karabük ekibi, düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.
İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Sedat Özdemir ,İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile Gaziantep ve Kilis ilerinde görev yapan UMKE üyesi sağlık personeli katıldı.
Düzenlenen programda konuşan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, UMKE personeline özverili çalışmalarında dolayı teşekkür ederek, “ Özellikle Gaziantep ve Kilis’te fedakarca görev yapan personelimizle gurur duyuyoruz. Sınır komşusu olduğumuz ülkelerde yaşanan terör olayları nedeniyle, bölgedeki nüfusun artması sonucu yaşanan mağduriyetin önlenebilmesi amacıyla Gaziantep ve Kilis illerinde kurulan sahra hastanelerinde verilmiş olan sağlık hizmetinden dolayı personele teşekkür ediyoruz.” dedi.
Programda, 21 UMKE personeline teşekkür belgesi verildi.


UMKE personeli ödüllendirildi
Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat
Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.
Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.
“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.
Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.


