blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ağustos, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

UMKE görevlilerinin özel günü

Samsun’da 5-11 Ağustos UMKE Haftası nedeniyle Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) çalışanları bir araya geldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras, "Samsun’da 346, bize bağlı illerdeki gönüllülerimizle birlikte toplam 826 kişilik büyük bir medikal arama kurtarma ailesi oluşturuyoruz. UMKE oluşturduğu yıkılmaz gönül bağlarıyla adeta ülkeye umut oldu" dedi.
Samsunum-1 gemisinde düzenlenen etkinlikte gönüllü UMKE çalışanları Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte haftalarını kutladı. Burada ekipler pasta kesti. Açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Samsun UMKE olarak, 5. Bölge koordinatör il olmamız da nedeniyle sadece kendi ilimizdeki gönüllerimizi değil, bize bağlı Amasya, Ordu ve Çorum illerimizdeki UMKE gönüllerimizin de acil durumlarda koordinasyonunu sevk ve idaresini biz sağlıyoruz. Bu kapsamda Samsun’da 346, bize bağlı illerdeki gönüllülerimizle birlikte toplam 826 kişilik büyük bir medikal arama kurtarma ailesini oluşturuyoruz. Her geçen gün büyüyen ve aramıza yeni gönüllülerin katıldığı UMKE ekiplerimiz bugüne kadar çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde Sinop, Kastamonu, Giresun, Rize, Hatay, Kilis, Mardin, Hakkâri, Elâzığ, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye illerinde olmak üzere toplam 14 ilde görev yaptı. Yani yurdumuzun neresinden bir acil yardım çağrısı geldi, Samsun UMKE ekiplerimiz dakikalar içinde yola çıkıp, bir saniye bile tereddüt etmeden yardım çağrısı yapılan ildeki vatandaşlarımızın yanına koştu, özverili çalışmalarıyla herkesin takdirin kazandı ve oluşturduğu yıkılmaz gönül bağlarıyla adeta ülkeye umut oldu. Sağlık Bakanlığımızın da takdirini kazanan ekiplerimiz, ülke insanımızın kalbine ‘UMKE demek UMUT demektir’ sloganını işledi. Biz de ekiplerimizle üstlendiğimiz bu görevin ve misyonun bilinciyle tatbikatlar yapmaya, eğitimlerimizi tamamlamaya, aramıza yeni UMKE gönüllülerimizi kazandırmaya ve sel, deprem, heyelan, çığ gibi yaşamı olumsuz etkileyen olaylarda, hangi koşulda olursa olsun her zaman vatandaşlarımıza uzanan umut eli olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha tüm UMKE ekiplerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyor, UMKE haftalarını kutluyor, görevlerinde ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca etkinlikten dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cips paketinden uyuşturucu çıktı, silahlar ele geçirildi

Samsun’da polis operasyonunda, cips paketine gizlenmiş 492 sentetik ecza hap ve çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü takımları, 25 Ağustos’ta gerçekleştirdikleri çalışmalarda M.K.K.’nin üzerinde 1 ruhsatsız tabanca ve 7 fişek, U.T.Ç.’nin üzerinde 3 ruhsatsız tüfek ve 50 kartuş, E.A.’nın üzerinde 1 kurusıkı tabanca ve 41 fişek buldu. R.A.’nın cips paketine gizlediği 492 sentetik ecza hap ise operasyonun en dikkat çeken bulgusu oldu.
Şüpheli şahıslar gözaltına alınarak haklarında isimli süreç başlatıldı. Emniyet yetkilileri, "Nereye gizlerseniz gizleyin, ruhsatsız silahları ve uyuşturucuyu tek tek bulup ortaya çıkaracağız. Halkımızın huzurunu bozmanıza asla müsaade etmeyeceğiz" sözleriyle kontrollerin süreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin