Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
0

UMKE ekiplerinden gerçeği aratmayan tatbikat

Bartın’da Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, 5 günlük eğitim kampını gerçeğini aratmayan tatbikatlarla tamamladı. Ekiplerin başarılı bir şekilde tamamladığı tatbikatlar, gerçeğini aratmadı.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Umke ekipleri, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan 2023 Yılı UMKE Faaliyet Planı çerçevesinde afetlere ve müdahale kapasitelerinin artırılması, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Temel Eğitim ve Tatbikatını gerçekleştirdi. Bartın Karasu Köyü- İnkumu mevkiinde 25-29 Eylül tarihleri arasında 3 gün teorik, 2 gün saha eğitimi gören ekipler kamp süresince çeşitli senaryolarla hazırlanan trafik kazası, enkaz ve göçük altından yaralı kurtarma, tekne kazası, travmalı hastaya yaklaşım, arazide yön bulma, hasta ve yaralı taşıma, temel yaşam desteği gibi konularda gerçeğini aratmayan tatbikatlar da gerçekleştirdi. UMKE’nin amacı ve gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi veren Bartın Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Önder Recep Acıbal, “Bartın İnkumunda’yız. UMKE’nin temel eğitiminin kamp alanındayız. Bir takım smilasyon ve tatbikatlar yapacağız. Bu eğitim ve tatbikatlarının bitmesinin ardından 20 arkadaşımızı daha UMKE’mize kazandıracağız. UMKE ekiplerimiz, depremler, sel, maden kazaları gibi tüm afetlerde UMKE’miz, canla başla görev alıyor. UMKE, afet anlarında mevcut tüm sistemlerin aksadığı anlarda, sağlık hizmetinin tamamını kapsayan UMKE ekipleri devrelarak, sağlık sisteminin aksamasını, duraksamasını önlüyorlar. Sahada aktif görev alıyorlar. Biz de uMKE’mizin gücünü daha da arttırmak için temel eğitimimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Gerçek kazalı bir aracın da kullanıldığı tatbikatlar, havadan ve yerden de görüntülenerek kayıt altına alındı. Sağlık Müdürlüğü idareci ve yöneticilerinin de katılım gösterdiği eğitim ve tatbikatlar başarıyla tamamlayan 21 UMKE gönüllüsüne sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda fuhus sebekesine darbe kari koca gozaltina alindi I8IGldyi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da fuhuş şebekesine darbe: Karı-koca gözaltına alındı

Samsun’da fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan karı-kocadan erkek şüpheli tutuklanırken, hamile olduğu öğrenilen kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, T.A. ile Özbekistan uyruklu eşi N.E.’nin Özbekistan’dan kadınları Türkiye’ye getirerek Samsun’da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmada 6 Özbekistan uyruklu mağdur kadın belirlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hamile olduğu öğrenilen Özbekistan uyruklu N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin