UMKE Bölge Kampı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

UMKE Bölge Kampı Yapıldı

Karabük, Bartın, Bolu ve Zonguldak UMKE ekipleri Bartın’da düzenlenen 10. bölge kampında bir araya geldi.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, (UMKE) 10. Bölge kampını Bartın’da geçekleştirdi. Kampa, Bartın’dan 19, Bolu’dan 22, Zonguldak’tan 15 ve Karabük’ten 5 kişi olmak üzere toplam 61 UMKE personeli katıldı. ‘Olay yeri güvenliği ve yönetimi’ , ‘Triyaj’ ,’Haberleşme ve SAKOM’ ve ‘Hasta Paketleme ve Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri’ eğitimlerinin verildiği kampta ayrıca tatbikatlarda düzenlendi.
2 TATBİKAT YAPILDI
Senaryosu baraj inşaatı ve patlama olan 1.tatbikat da 2 hafif ve 9’u ağır olmak üzere 11 yaralı olay yerine yerleştirildi. Daha sonra timler olay yerine sevk edildi. Vakalara müdahale edilirken telsizden olay yeri güvenliği olmadığı anonsu geçildi. Daha sonra olay yerinde ikinci patlama gerçekleşti. Olay yerinde bulunan timlerde patlamadan etkilenirken, yaralı sayısında da artış yaşandı. Olay yerinin güvenli hale getirildiği bilgisinden sonra tekrar olay yerine gelen timler, kendi ekiplerinden de yaralıların olduğu içi yeniden görev dağılımı yaptı. Daha sonra bölgedeki yaralılar başarılı şekilde kurtarıldı.
TATBİKATLAR BAŞARI İLE TAMAMLANDI
2’nci tatbikat 5 yaralı üzerinde yapıldı. Heyelan hadisesi üzerine yapılan tatbikatta da yaralılar başarılı şekilde kurtarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi. Tatbikatların ardından kampa katılanlara belgeleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kavsaklara estetik kazandirmaya devam ediyor KSctN2Rv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kavşaklara estetik kazandırmaya devam ediyor

Karabük Belediyesi, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehrin önemli ulaşım noktalarından Kardemir Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde kavşakta kapsamlı peyzaj uygulaması gerçekleştiriliyor. Şehrin giriş noktalarından biri olan bölgede zemin düzenlemeleri, bitkilendirme ve dekoratif taş uygulamalarıyla modern bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu alanda yapılan düzenlemelerle hem görsel bütünlüğün sağlanması hem de şehir kimliğine katkı sunulması amaçlanıyor. Orta refüj ve yönlendirme adalarında yürütülen yenileme çalışmalarıyla alanın daha düzenli ve dikkat çekici bir yapıya kavuşması planlanıyor. Kullanılan bitki ve malzemelerin ise uzun ömürlü ve bakım kolaylığı sağlayacak nitelikte olmasına özen gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir estetiğini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Karabük’ün her noktasında daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kardemir Kavşağı gibi şehrimizin vitrin noktalarında gerçekleştirdiğimiz bu düzenlemelerle vatandaşlarımıza daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kavşağın, kentin girişinde daha düzenli ve estetik bir görünümle vatandaşları karşılaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin