blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uluslararası Öğrencilerden BEUN’a yoğun ilgi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde, uluslararası öğrencilerin başvuru değerlendirmeleri yoğun bir şekilde devam ediyor.
24 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan uluslararası öğrencilerin değerlendirme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu başkanlığında, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yürütülen değerlendirme süreciyle ilgili işlemler, 23 birimin dekan ve müdür yardımcıları ile öğrenci işleri birimlerinden oluşan komisyon tarafından hassasiyetle sürdürülüyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in süreç ile ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ve komisyon üyelerinden bilgi almasının ardından değerlendirme süreci tüm hızıyla devam etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Özölçer, BEUN’un uluslararası alanda yakaladığı akademik, sportif ve kültürel başarıların yanında her geçen gün ülke içi ve dışından çok sayıda öğrenciden de çok büyük bir talep gördüğünü; yönetim olarak BEUN’un eğitim ve akademik kalitesini uzun vadeli planlayarak gerçekleştirmek maksadıyla teşkil ettikleri nitelikli komisyon ile tüm uluslararası başvuru taleplerini büyük bir titizlikle incelediklerini ifade etti.
BEUN akademik programlarından 114’ü için ilan edilen 1540 kontenjana, 73 ülkeden 5039 başvuru gerçekleştirildi. Titizlik ve yoğun bir çalışmayla gerçekleştirilen başvuru değerlendirme süreci, 12 Temmuz’da son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da 3 lise öğrencisi denizde boğulma tehlikesi geçirdi

Ordu’da Mayıs Yedisi’nde serinlemek için denize giren 3 lise öğrencisi boğulma tehlikesi geçirdi.
Olay, Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Zuver Kaya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Mayıs Yedisi münasebetiyle kumsala geldi. Bu esnada öğrencilerden Y.K., O.K.B. ve A.Ö. denize girdi. Arkadaşlarının suda çırpındığını fark eden öteki öğrenciler, 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımları, sıhhat, AFAD ve polis takımları sevk edildi. Takımların yaptıkları çalışmaların akabinde 3 öğrenci, makul aralıklar ile sudan çıkartıldı.
Öğrenciler, olay yerindeki birinci müdahalelerinin akabinde ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Öte yandan Vali Muammer Erol ve Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Acar, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ve Altınordu İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Onur Bekyürek da olay yerine gelerek bilgi aldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin