Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2023 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Uluslararası Öğrencilerden  150 Bin TL Destek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından başlatılan yardım kampanyaları devam ederken Karabük Üniversitesinde (KBÜ) eğitim gören uluslararası öğrenciler depremzedeler için 150 bin TL yardım topladı.
KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören yaklaşık bin 800 uluslararası öğrenci, 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede bulunan vatandaşlara yardım etmek amacıyla yaklaşık 150 bin TL para toplayarak Afet ve Acil Durum Başkanlığına (AFAD) nakdi yardımda bulundu.
Yaşanan depremin ardından çok üzgün olduğunu belirten Kazakistanlı öğrenci Akniyet Bolatkyzy, “Türk halkı için çok endişelendik. İlk duyduğumuz zaman kendimizi kötü hissettik. Allah’ım size yardım etsin, tüm yaralananlara şifa versin. Onlar için dua ediyoruz” dedi.
Kendi ülkesinde böyle bir deprem görmediğini ifade eden Kazakistanlı öğrenci Aruzhan Kuanbayeva da “Depremi sosyal medyadan gördüğümde orada yaşayan insanlar için çok üzüldüm. Allah’ım yardımcıları olsun. Aileler evsiz, çocuklar annesiz ve babasız kaldı, çok üzgünüz” diye konuştu.
Filistinli Nara Siyam, Iraklı Ahmed Aladhqeem, Suriyeli Mofannad Alabdulrazaq, Kazakistanlı Nurtılek Abdıvalıev, depremzede çocukları düşündüklerini, herkesin elinden geldiğince depremzedelere yardımcı olması gerektiğini ve yaşanan depremin insanları birleştirdiğine dikkati çekti.
Mısırlı öğrenci Moamed Elnady ise, “Allah onların yardımcısı olsun. Onlar da bizim ailemiz, onlara yardım etmeliyiz. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz” dedi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin