Uluslararası Festivaller Birliği, Taşköprü'de Toplandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Uluslararası Festivaller Birliği, Taşköprü’de Toplandı

KASTAMONU Uluslararası Festivaller Birliği, 2015 yılı 1. dönem toplantısını Taşköprü ilçesinde yaptı.
Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Taşköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Uluslararası Festivaller Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, 2015 yılı 1. toplantısında kendilerine ev sahipliği yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür etti. Cinel, festival mevsiminin yaklaşmasıyla birlik olarak yoğun bir döneme girdiklerini ve Türkiye’de festivallerin istenilen düzeyde olması için ellerinden gelen çalışmayı bundan sonrada sürdüreceklerini ifade etti.
Uluslararası Festivaller Birliği’nin 2015 yılı 1. toplantısının ilçelerinde gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, “Festivaller, bulunduğu il ve ilçelerin kültürel ve sosyal yapılarının gelişimine büyük katkı sağlayan aynı zamanda bulunduğu coğrafyada gurbetteki ile sıladakini buluşturan zenginliklerdir. Her yıl birliğimiz ve CIOFF Türkiye Temsilciliği’nin de katkıları ile en az 6 yabancı halk oyunu grubunu festivalimizde sahne aldırmaktayız. Bunun yanında çeşitli yarışmalar, paneller, at yarışları, konserler ve çeşitli etkinliklerle festivalimizi süslemekteyiz. Ayrıca son yıllarda festivalimiz bünyesinde ilçemizin tarım bölgesi olması nedeni ile Pomepiopolis Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Ormancılık Fuarı’nı da dahil ettik ve bu Tarım Fuarı’ndan da oldukça olumlu dönüşler almaktayız. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle eğlence kısmını iptal ettiğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalimizin 29.’sunu bu yıl 13-16 Ağustos tarihlerinde görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı sonrası Başkan Arslan, Cinel’e Taşköprü Sarımsağının bulunduğu plaket takdim etti. Aynı şeklide Cinel’de Başkan Arslan’a hediye verdi.
Toplantının ardından, Taşköprü’ye gelen davetliler, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti heyeti karabukte egitim ve yurt yatirimlarini inceledi 6vdrjanh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti heyeti Karabük’te eğitim ve yurt yatırımlarını inceledi

AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, kentte yapımı devam eden öğrenci yurdu ve eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.

AK Parti heyeti, Karabük’te yapımı devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Öğrenci Yurdu inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

419 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilen ve mayıs ayında tamamlanması planlanan yurdun, gençlere güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmasının hedeflendiği ifade edildi.

Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Karabük’teki barınma kapasitesinin güçleneceği kaydedildi.

Heyet, kentte yapımı süren eğitim yatırımlarını da inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu kapsamda 16 derslik Beşbinevler İlk/Ortaokulu, 12 derslik Özel Eğitim Anaokulu ve 16 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu inşaat alanlarında incelemelerde bulunulduğu belirtildi.

Söz konusu yatırımların tamamlanmasıyla Karabük’te eğitim altyapısının daha da güçleneceği, öğrencilerin modern ve donanımlı okullarda eğitim almasının amaçlandığı aktarıldı.

İncelemelerde AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat Akbaş ve ilgili kurum temsilcileri eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin