BARTIN Ulus Orman İş- letme Müdürlüğü orman yangınla- rına karşı tedbirlerini aldı. Orman İşletmesinde müdür veya müdür yardımcısı amirliğinde en az 1 iş- letme şefi ile birlikte sürekli olarak yangın için nöbet tutuluyor. Ulus Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İşletme Müdürlüğünde 1 adet arazöz, 1 adet de ilk müdehale aracı ve grayder bulunmaktadır. Grayder ile kapalı olan yollarımız açılmaktadır. Arazöz ve ilk müdehale aracı ise sürekli hazır vaziyette yangın her an çıkacakmış gibi beklemektedir. Ayrıca Ulus ve Kumluca’da hazır vaziyette bekleyen yangın ihtimaline karşı nöbet tutulmaktadır. Söndürme ekiplerimiz bulunmaktadır. Her yıl Bölge Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde işletmemiz personeline yangın söndürme ile ilgili tatbikatlar yaptırılmaktadır. Ayrıca köylerde ve şehir merkezinde oturan vatandaşlara duyurular yaparak ateş yakmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Ayrıca köylerde toplantılar yaparak halkı yangın konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz” denildi.


Ulus Orman İşletmesi Yangın Tedbirlerini Aldı
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


