BARTIN Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Ulus’un doğal güzellikler bakımından zengin olduğunu, turizme kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bartın’ın Ulus ilçesi Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, “Ulus doğal güzelliği bakımından zengin yeşilliğiyle su kaynaklarıyla Türkiye’nin güzel yerlerinden bir tanesidir” dedi. Ulus’u tanıtmak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kaymakam Mehmet Haşim Çelik, “Fakat bu doğal güzelliği turizme kazandırılamamış. Turizm açısından değerlendirilememiş bu konuda bakir kalmış. Hatta Ulus ilçemizin şöyle de bir avantajı da var. Nüfus yoğunluğundan uzak bir noktada değildir. Ankara buraya 3 saat, İstanbul ise 6 saat uzaklıktadır. Yani buralardaki nüfusun doğa güzelliği açısından Ulus tercih edebileceği bir yerdir. Şahsi araçlarla doğa turizmi açısından tercih edebilecekleri yakınlıkta bir yerdir. Bununla birlikte Safranbolu’yla Amasra’nın tam arasında orta noktada bir yerdeyiz. Buralara bir turist akımı var. Bu Safranbolu’dan Amasra’ya geçen turist akımı için Ulus bir durak olabilir. Tam da orta noktada bir yerdeyiz, yani aradaki ikinci gezi noktası olarak değerlendirmek lazım. Buranın turizme kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Fakat alt yapı ve tesis hizmetlerinin tamamlanması lazımdır. Burada güzel bir şelalemiz var. Ulukaya Şelalesi fakat yakınında bir tesis yok. Onun dışında Kumluca’da Aksu Şelalesi var. Orada daha ciddi bir yatırım gerekiyor. Onun dışında yaylalarımız var. Bunlar özellikle şehir yaşantısından sıkılmış insanlar için çok cazip yerler” dedi.


Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik: “Ulus Doğal Güzellikler Bakımından Türkiye’nin Güzel Yerlerinden Bir Tanesidir”
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.


