Ukrayna’dan Irak’a kömür taşıyan tır, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli girişinde alev alev yandı.
Yangın, TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli Ankara istikameti girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ukrayna’dan Irak’a kömür taşıyan Zafer P. idaresindeki 27 AFE 699 plakalı kömür yüklü tırın, dorse ile kabinin ortasındaki temas kabloları alev aldı. Kısa müddette hem tırın kabinini hem de dorseyi alevler sardı. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, otoyol jandarması ve karayolları takımları sevk edildi. İtfaiye takımları tarafından yangına müdahale edildi. Alev alev yanan tırın kabini küle döndü. Grupların kömür yüklü dorsede soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma takımları ve karayolları takımları tarafından trafik denetimli olarak tek şeritten sağlandı.


0
Ukrayna’dan Irak’a kömür taşıyan tır alev alev yandı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

