Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2014 14:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Uganda Globol İşadamları Derneğinden Yatırım Çağrısı

Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği’nin (KASİAD) davetlisi Karabük’e gelen Uganda Globol İşadamları Derneği Genel Sekreteri Lokman Çınar ve Ugandalı İşadamları Karabüklü işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti. KASİAD, üye işadamlarının yatırım faaliyetlerini genişletmek ve Karabük firmalarının ihracatını artırmak amacıyla değişik zamanlarda düzenlediği toplantısının bu ayki konuğu Uganda Globol İşadamları Derneği Genel Sekreteri Lokman Çınar oldu. Safranbolu Aygür Otelde düzenlenen toplantıya Afrika kıtasında bulunan Uganda’nın Globol İşadamları Derneği Genel Sekreteri Lokman Çınar, Ugandalı işadamı Mııro Tonny Kıbuuka ile Pollıng Besıgye ve işkadını Rebecca Kıraahwa da katıldı. Karabüklü işadamlarının ticari faaliyetlerini artırmak ve dış pazara açılmaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, "Dünya Ticaret Köprüsü kapsamıdn Türkiye’de alışveriş ve iş görüşmeleri yapmak züere geldiler. Bizde onları Karabük’te ağırlamaktan mutluluk duyduk. Karabük’te ikili iş görüşmeleri yaptılar ve oldukça verimli geçti. Bizim işadamlarımızda burada Uganda hakkında bilgi sahibi oldu” dedi. Uganda Globol İşadamları Derneği Genel Sekreteri Lokman Çınar, Karabüklü işadamlarına Uganda ülkesi halkında tarım ve hayvancılık, enerji, maden ve turizm açısından yatırım yapmaya uygun olduğunu ve yatırımları kolaylaştırmak için Uganda hükümeti tarafından tüm kolayları sağladığını anlatarak yapılacak yatırımlarla ilgili geniş çaplı bilgiler aktardı. Yabancı yatırımcıların rahatlıkla yatırım yapması için Uganda hükümeti tarafından yatırımcıların güvenliği ve teşvikler açısından her türlü önlemin alındığını da belirten Çınar, Türk İşadamlarını ülkeye yatırım yapmaya davet etti. Lokman Çınar, Ugandalı misafirlerin çok etkinlendiğini de belirterek, “ Bu bir başlangıç ve ileri dönemlerde bu heyetler daha geniş kapsamlı olacak. Buraya geldiğimiz heyet inşaat üzerinde çalışma yapıyor. Ticari hacmin artması için buradalar. Bunun sadece tek taraflı değil karşılıklı olması talebinde bulunuyorlar. Karabük’te ikili iş görüşmesi yaptığımız firmalarla sıcak temas sağlandı ve iş anlaşmaları olacak. Buda her iki ülke açısından olumlu olur” dedi. Konuşmaların ardından KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, Çınar'a katkılarından dolayı plaket takdim ederken,Ugandalı işadamları da Ramazaoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet sürücüsü takla atıp otomobilin üzerine düştü… O anlar kamerada

Kent merkezinde meydana gelen kazada caddede dönmeye çalışan araba ile motosiklet çarpıştı. Kazada dönüş yapmaya çalışan arabaya çarpan motosiklet şoförü takla atıp arabanın üzerine oturdu. Motosiklet şoförü şoku atlatınca yaralandığını fark etti. Kaza anı ise güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.
Kaza, 22.15 sıralarında Eski Bolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran cadde üzerinde park halindeki H.Ç. yönetimindeki 41 APB 660 plakalı Citroen marka araba, caddeden yan yola dönmek için harekete geçti. Yola denetimsiz çıkan araba, caddeyi katıca caddede ilerleyen A.T.’nin kullandığı 81 AS 802 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kazada çarpışmanın tesiriyle evvel kaput üzerinde takla atan motosiklet şoför arabanın üzerine oturdu. Olayın şokunu atlatan Motosiklet şoförü A.T., arabadan inerek kendisini yere attı.
Kazayı görenlerin 112 Acil Davet Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine acil sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Yaralı şoföre olay yerinde sıhhat gruplarınca birinci müdahalesi yapılarak ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı
Kaza ise an ve an güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kazada cadde kenarında park halindeki arabanın yola çıkıp dönmeye çalışması ve motosiklet şoförünün araba çarpma anı yer aldı. Ayrıyeten motor şoförünün arabanın üzerinde takla atarak evvel arabanın üzerine oturması ve akabinde da yere düşmesi anbean kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin