Üç fuar aynı anda - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
20240619aw230495 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2024 15:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Üç fuar aynı anda

Tekstil ve moda sektöründe ülkemizin en önemli fuarlarının düzenlendiği İzmir, bu alanda yeni bir fuara daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tekstil ve moda sektöründe dünyanın başlıca buluşma noktalarından IF Wedding Fashion İzmir-18. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 7.’si düzenlenecek Fashion Prime ve 3.’sü gerçekleştirilecek Fashion Tech fuarlarının yanı sıra Fashion Home İzmir-Ev Tekstili Fuarı da ilk kez ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Türkiye’nin en büyük ve modern fuar alanı Fuar İzmir’de, Ekim ayında aynı anda üç önemli tekstil ve hazır giyim fuarı düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime – 7. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ – İzgi Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen Fashion Tech – 3. Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı ve ilk kez yapılacak Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı, sektörün başkenti olan İzmir’in ve bölgenin gücüne güç katacak. Üç fuarın birlikteliği, katılımcı ve ziyaretçilere de büyük fırsatlar sunacak. Hazır giyim ve konfeksiyon üreticilerinin kumaştan aksesuara, makine teknolojilerinden yazılımlara, ev tekstilinden ipliğe kadar aradığı her şeyi bulabileceği üç fuar, aynı zamanda sektörün bir araya geldiği en büyük entegre buluşma olacak. Fuar İzmir’in A-B ve C hollerinde, yüzlerce katılımcı firma; B2B programları ve alım heyetleri gibi organizasyonlarla dünyanın dört bir yanından profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. Üç fuar, sektöre, istihdama, ihracata, kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Fashion Prime Fuarı 7. kez kapılarını açacak

9 – 11 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Fashion Prime Fuarı’nda, hazır giyim sektörünün önde gelen üreticileri, tedarikçi firma temsilcileri ile bir araya gelirken hazır giyim markaları da moda tasarımcılarından yan ürün sağlayıcılarına kadar sektörün önde gelen profesyonelleriyle tecrübelerini paylaşma olanağı bulacak. Fuarda yer alan katılımcılar, yeni ürünlerini ve koleksiyonlarını sergilerken yurt içinden ve yurt dışından gelen alım grupları da katılımcılarla bağlantılar gerçekleştirecek. Kumaş çeşitleri ve aksesuarlar başta olmak üzere hazır giyim sektörünün tüm bileşenlerinin ve sektörel trendlerin, profesyonel ziyaretçiye sunulacağı Fuar, yeni iş birliği fırsatları ile sektöre ve ihracata katkı koyarken katılımcı ve ziyaretçilerinin oluşturduğu sinerjiyle de kent ekonomisine katkı sağlayacak. Fuarı, dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin farklı illerinden üreticiler, perakendeciler, toptancılar, tasarımcılar ve sektör temsilcilerin ziyaret etmesi bekleniyor. Fashion Prime Fuarı; solo ve karma kumaş defileleri, sergi, atölyeler ve etkinliklerle de sektörün ihtiyacını karşılayacak.

Fashion Tech İzmir moda ve teknolojinin buluşma noktası olacak

İZFAŞ ve İzgi Fuarcılık ortaklığında, Exen Media, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği destekleriyle düzenlenen Fashion Tech – 3. Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı, 09 – 12 Ekim 2024 tarihleri arasında üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Hazır giyim ve konfeksiyon üretiminde kullanılan dikiş makineleri ile otomatlarının yanı sıra serim ve otomatik kesim makineleri, iğneler, sarf malzemeler, apareler, baskı ve nakış teknolojilerinde sektörün lider makine üreticileri ile markalarını tek çatı altında buluşturan Fashion Tech İzmir, bu alanda Avrasya Bölgesinin en büyük fuarı olma özelliği taşıyor. Birçok alanda katma değerli ürünlerin oluşmasını sağlayan nakış makinelerinin üreticisi ve tedarikçisi firmaların talepleri sonucu, Fashion Tech’te ayrı bir bölüm açılmasına karar verildi. Önceki Fashion Tech İzmir fuarlarında sergilenen en önemli ürün grupları arasında yer alan parça ve baskı makinelerinin yanı sıra tekstil dijital baskı makineleri ve boyaları da fuarda en önemli aktörler arasında yer alacak. Fashion Tech ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek Fashion Prime ve Fashion Home fuarları, makinelerini ve teknolojilerini sergileyecek firmalar için yeni pazarlara ulaşmaları için de büyük bir avantaj sağlayacak.

Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı ilk kez düzenleniyor

9 – 11 Ekim 2024 tarihlerinde, ilk kez düzenlenecek Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı, ev tekstili dünyasının lider markalarını bir araya getirerek üç gün boyunca sektördeki en son moda trendlerinin sergilenmesini sağlayacak. İZFAŞ ve İzgi Fuarcılık ortaklığında, Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Karat Medya iş birliğinde düzenlenecek Fuar’da, konfor, estetik ve teknolojiyi birleştiren son trendler sergilenecek. Havlu, bornoz, nevresim, çarşaf, perde, zemin ve duvar kaplamaları, döşemelik kumaşlar, otel ve plaj tekstilleri, mutfak tekstilleri gibi yüzlerce ürün çeşidi, onlarca katılımcı ve markayla kapılarını açacak Fashion Home İzmir, ev tekstili modasına yön verecek. Sektöre ve ihracata katkı sağlamak için alım heyetleri, B2B programları, iç pazar için yerli alım heyeti programları gibi birçok etkinliği barındıracak Fashion Home İzmir, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelecek zincir mağaza temsilcileri, toptancılar, distribütörler ile moda evlerinden, zincir otellerden, tatil köyleri ve eğitim kurumlarından binlerce profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak.

Fuarlar; TC. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB, İzmir Ticaret Odası, Denizli Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Denizli Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Denizli İhracatçılar Birliği, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici ve İşadamları Derneği, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği ve Örme Sanayicileri Derneği destekleri ile gerçekleşecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxxxx
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
29 Nisan, 2026 10:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Yangınla Mücadelede Kritik Toplantı

Karabük’te orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangınlara hızlı ve etkili müdahale edilmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar görüşüldü

Karabük’te 2026 yılı orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları,Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirilen Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı’nda masaya yatırıldı. Toplantıda, 2025 yılında kentte yaşanan ve bölge tarihinin en zorlu yangın sezonlarından biri olarak kayıtlara geçen orman yangınları tüm yönleriyle değerlendirilirken, yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğu vurgulandı.

Komisyon toplantısında, 2026 yılı için alınacak tedbirler, risk azaltma stratejileri ve hazırlık çalışmaları detaylı şekilde planlandı. Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Ersan Kabakçı’nın sunumu eşliğinde; erken müdahale kapasitesinin artırılması, kara ekiplerinin güçlendirilmesi, akıllı yangın yönetim sistemlerinin etkin kullanımı ve riskli bölgelerde yürütülecek çalışmalar ele alındı. Yangın anında kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanmasına yönelik hazırlıklar da değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca tahliye süreçleri, geçici barınma, beslenme, lojistik destek, kaynak yönetimi ve sağlık hizmetleri konusunda tüm kurumların sahada tam koordinasyon içerisinde hareket edeceği ifade edildi.

Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, orman yangınlarıyla mücadelenin yalnızca müdahaleden ibaret olmadığını belirterek, güçlü bir önleyici yaklaşımın önemine dikkat çekti. Oflu, sahadaki kapasitenin artırıldığını, ekipman ve lojistik imkanların güçlendirildiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde görev başında bulunduğunu söyledi.

VALİ ÇAĞATAY: TÜM KURUMLARIMIZ HAZIRLIKLI OLMALI”

Vali Oktay Çağatay ise 2025 yılında yaşanan yangınların Karabük açısından önemli dersler içerdiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız yangınlar bize şunu açıkça gösterdi; en küçük ihmal, en büyük felaketin kapısını aralayabilir. Bu nedenle tüm kurumlarımız hazırlık seviyesini en üst düzeyde tutmak zorundadır” dedi.

Yangınlarla mücadelede görev alacak personel, araç ve ekipmanların her an hazır bulundurulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Çağatay, kurumlar arası koordinasyonun kesintisiz sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, “Sahada hiçbir boşluk bırakmayacağız. Tüm birimlerimizle güçlü bir koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz” diye konuştu.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali Çağatay, ormanlık alanlarda yangına neden olabilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirterek, en küçük bir dumanın dahi ciddiye alınarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini istedi. Çağatay, toplumsal duyarlılıkla hareket edilmesi halinde yangın sezonunun en az zararla atlatılabileceğini kaydetti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin