Reklam
Reklam
tuvalette dogurdugu bebegini cope atan anne pismanim diyerek tahliyesini istedi HmMxxrcz jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Tuvalette doğurduğu bebeğini çöpe atan anne, “pişmanım” diyerek tahliyesini istedi

Kastamonu’da 9 ay boyunca hamileliğini ailesinden saklayarak tuvalette doğurduğu bebeği poşete sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan kadın, “Pişmanım” diyerek tahliyesini istedi.

Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kastamonu il merkezi Kuzeykent Mahallesi’nde Karadut Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette erkek bebek bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk müdahalesinin ardından yeni doğan erkek bebek, hayata döndürüldü. Olayın ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, çöpte bulunan bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu tespit edildi. Ailesinden habersiz tuvalette doğum yaptığı belirlenen Cansu Ç. tutuklandı. Tedavi altına alınan bebeğin ise Ankara’daki tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğu öğrenildi.

Tahliyesini istedi

Olayın ardından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, Cansu Ç. (18) hakkında “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla açılan davanın görüşülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katılan Cansu Ç. savunma yaptı. Çok pişman olduğunu söyleyen Cansu Ç., “Tahliyemi ya da ev hapsi cezası verilmesini istiyorum” dedi.

“Babam çöpü atarken poşetin ağzını bağlamış olabilir”

Tanık beyanlarına karşı kendisini savunan Cansu Ç., “Evde babama poşeti verirken ağzı açıktı. Babam çöpü atarken poşetin ağzını bağlamış olabilir” diye konuştu.

“Odun toplarken bebek sesi duyduk”

Tanıklardan Cansu Ç.’nin kız kardeşi Canan ile ağabeyleri Ceyhun ve Cihan Ç. ise, kardeşlerinin hamile olduğunu hiç anlamadıklarını, olayı polis geldiğinde öğrendiklerini belirtti. Tanıklardan Burak K. de çöp konteynerinin yanına odun almaya gittiklerini belirterek, “Çöp konteynerinin yanında çöp kovası bulunuyordu. Odun toplarken bebek sesi duyduk. Poşetin ağızını açtık. Poşeti açınca içinden bebek bacağı çıktı. Sonrasında hemen polisi arayıp ihbarda bulunduk. Poşetin ağzı kapalıydı. Biz poşeti açınca poşetten bebek bacağı dışarı çıktı. Sonra bebek hareket etmeye başladı. Biz önce kedi zannettik ama poşetten bebek çıktı” şeklinde konuştu.

“Biz poşetin ağzını açınca hareket etmeye başladı”

Tanıklardan İsmail K. ise, “Biz, akşamları halı sahanın önünde ateş yakıyoruz. Odun almamız gerekti. Çöp konteynerinin yanında çok fazla odun vardı. Ben de arkadaşları odun almaları için çöpün yanına gönderdim. Çöp ağzına kadar doluydu. Arkadaşlarda çöpte kedi görmüşler. Çöp konteynerin yanında da çöp kutusu vardı. Arkadaşlarımız kediyi kontrol ederken poşetten ses geldiğini duymuşlar. Poşetin ağzını açınca da içinden bebek bacağı dışarı çıkmış. Sonra bana seslendiler, dayı buraya gel diye. Yanlarına gittiğimde poşetin ağzını açıp baktık içinde bebek var. Bebek ağlamıyordu. Biz poşetin ağzını açınca hareket etmeye başladı. Sonra ambulansı aradık. Bebek başının üzerine doğru atılmış gibi duruyordu. Daha göbek bağı da kesilmemişti” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Cansu Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili rapor alınması için talepte bulunulmasını isteyen mahkeme heyeti, iddianamenin hazırlanabilmesi için dosyanın Cumhuriyet savcısına teslim edilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Ormancilik yatirimlari ve calismalari incelendi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ormancılık yatırımları ve çalışmaları incelendi

Karabük’te devam eden ormancılık faaliyetleri ve yatırımları, Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından yerinde incelendi. Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt’un da eşlik ettiği saha ziyaretlerinde, orman bakımı, gençleştirme çalışmaları, orman yolu yapımı ve emval depolama faaliyetleri denetlendi.

İncelemelerin ilk durağı, Büyükdüz mevkiinde sürdürülen orman bakım çalışmaları oldu. Sahada görev yapan kooperatif başkanları ve çalışanlarla bir araya gelen Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına titizlikle uyulmasının yanı sıra üretim çalışmalarının planlı ve verimli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra silvikültürel çalışmalar kapsamında kayın gençleştirme sahasında incelemelerde bulunan Oflu, doğal gençleştirme faaliyetlerinin geleceğin sağlıklı ve verimli ormanlarının oluşturulmasında kritik rol oynadığını belirtti. Genç ormanların korunması ve bakım çalışmalarının teknik esaslara uygun olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Program kapsamında orman yolu bakım, onarım ve yeni yol yapım çalışmalarını da inceleyen Oflu, iş makinesi operatörleriyle görüşerek zamanın etkin kullanımı, makinelerin düzenli bakımı ve iş programlarına uygun çalışmanın önemini vurguladı. Orman yollarının yangınlarla mücadele, üretim faaliyetleri ve ormanların korunması açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Oflu, çalışmaların titizlikle sürdürülmesi talimatını verdi.

Saha ziyaretlerinin son bölümünde Pirinçlik Orman Emval Deposu’nda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Oflu, depolama ve istifleme faaliyetlerini denetledi. Standardizasyon, iş sağlığı ve güvenliği ile kaliteli orman emvali üretimi konularında değerlendirmelerde bulunan Oflu, üretilen emvalin kalite değerini artıracak uygulamalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Emval üretiminden depolama aşamasına kadar tüm süreçlerde teknik kurallara uyulmasının hem ülke ekonomisine hem de ormancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Oflu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek incelemelerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin