Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tuvalette doğurduğu bebeği çöpe atan genç kadın: “Bebeğimi öldürmek isteseydim 9 ay karnımda taşımazdım, aldırırdım”

Kastamonu’da 9 ay boyunca hamileliğini ailesinden saklayarak tuvalette doğurduğu bebeği poşete sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan genç bayan, “Eğer bebeğimi öldürmek üzere bir niyetim olsaydı 9 ay karnımda taşımazdım, aldırırdım. Çok pişmanım" diyerek savunma yaptı.
Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette erkek bebek bulundu. Sıhhat takımları tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan bebek, ağır eforlar sonucunda hayata döndürüldü. Olayın akabinde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca yapılan çalışmalar sonucunda, çöpte bulunan bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu tespit edildi. Ailesinden habersiz tuvalette doğum yaptığı belirlenen Cansu Ç., olayın akabinde tutuklandı. Ankara’daki tedavisinin akabinde sıhhatine kavuşan bebek ise muhafaza altına alındı.

“Eğer bebeğimi öldürmek üzere bir niyetim olsaydı 9 ay karnımda taşımazdım, aldırırdım”
Olayın akabinde Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde Cansu Ç. (18) hakkında “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla açılan davanın görüşülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katılan Cansu Ç. savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Cansu Ç., “Ben çocuğumu vefata terk etmedim. Öldüğünü zannettiğim için babama çöp konteynerine bıraktırdım. Çok pişmanım, bu nedenle ambulansı aramadım. Aileme de söyleyemedim. O anın psikolojisi ile aklıma gelen buydu. Çocuğumu uzun vakittir görmüyorum. İsimli denetimle yargılanmak istiyorum, bu ceza bana güzel gelmiyor, berbatım. Uygun halde değilim. Gerekirse konut mahpusu istiyorum. Çocuğumu uzun vakittir görmüyorum. Artık çocuğumu görmek istiyorum. Çok pişmanım. İsimli denetimle, gerekirse mesken hapsiyle yargılanmak istiyorum. Şayet bebeğimi öldürmek üzere bir niyetim olsaydı 9 ay karnımda taşımazdım, aldırırdım. Çok pişmanım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Kastamonu Toplumsal ve Politikalar İl Müdürlüğü ismine duruşmaya katılan avukat ise şikayetlerinin devam ettiğini söz ederek Cansu Ç.’nin cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise Cansu Ç.’nin tutukluluğunun devam edilmesini isteyerek, bebeğin organ ya da duyularında zayıflama olup olmadığıyla ilgili kati rapor alınmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, Cansu Ç.’nin tutukluğunun devamına karar verirken, Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine çöpe atılan bebeğin kabahat tarihinden itibaren 18 ay geçtikten sonra duyu ya da organlarında kalıcı bir hasar olup olmadığıyla ilgili kati rapor alınmasının beklenilmesini kararlaştırdı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta 100 yıllık caminin minaresi risk nedeniyle yıkılıyor

Zonguldak’ta 1925 yılında ibadete açılan ve kentin birinci mescitlerinden olan tarihi Yeni Camii’nin yaklaşık 100 yıllık minaresi, zelzele riski ve yapısal hasar gerekçesiyle yıkılıyor. Yıkım sürecinin tamamlanmasının akabinde minare tekrar yapılacak.
Kent merkezinde 1925 yılında yapılarak ibadete açılan ve kentin birinci mescitlerinden olan tarihi Yeni Camii, yığma taş yapısıyla altındaki iş yerleri ile bir asırdır hizmet veriyor. Geçen yıl Yeni Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı misyonuna gelen Yalçın Kiren (57), yönetim kurulu üyeleri ile birlikte mescitteki hasar durumunu tespit etti. Cami içerisindeki bakım ve tamiratları vatandaşlardan topladıkları bağışlarla yapan Kiren, caminin minaresindeki çatlaklar ve hasar durumu için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Müracaat sonrası minarede inceleme yapan gruplar, numuneleri inceledikten sonra yıkımına karar verdi. Düzenlenen rapor doğrultusunda minaresi yıkılması kararlaştırılan cami, süreksiz müddetliğine ibadete kapatıldı. Minarenin yıkım çalışmaları için caminin bulunduğu sokak da bariyerlerle trafiğe kapatıldı.
30 metre yüksekliğindeki vinç ile minareye çıkan 4 kişilik takım yıkım çalışmalarına başladı. On gün boyunca yıkım çalışmalarının devam edeceği öğrenildi. Dernek başkanı Kiren, süreci şöyle anlattı:
"Minaresi için çürük raporu geldi. Onun için minaresini yıkıyoruz. Yol trafiğe kapalı. Minareyi tekrar yapacağız. On gün mühlet var. Değerli olan minareyi yıktıktan sonra aşağıya perde çekeceğiz. Yolu trafiğe açacağız. Bir asırlık cami. Bizim açımızdan hoş bir şey olacak. Camiyi yavaş yavaş toparlamaya başladık. Bakım ve tamirlerini yapıyoruz Vakıflar Genel Müdürlüğü ile birlikte. Vatandaşlardan topladığımız bağışlarla caminin tamirini yapıyoruz. Üstte binada açılma oldu. Risk olduğu için o yüzden yıkılıyor. Mescitte ve etrafında düzenleme yapacağız. Hoş bir şey olacak."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.