Reklam
Reklam
cay ka lezzet fabrikasinda kadinlar uretecek yoresel urunler tanitilacak bRpyBOGt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0

ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nda kadınlar üretecek, yöresel ürünler tanıtılacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen 2025 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme (SOGEP) ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nın ’Çaycumalı Kadınlar Üretiyor, Yöresel Ürünleri Değerleniyor’ adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İlçenin Şahnalar Mahallesi’nde yapılacak olan ve BAKKA tarafından desteklenen ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nın ön tanıtım toplantısı İlçe Kaymakamı Adem Kaya, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Tarım Orman Müdür Yardımcısı Erol Ziyatoğlu, Çaycuma İlçe Tarım Orman Müdürü Rıfat Verim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, ÇAY-KA Kadın Kooperatifi Başkanı Yelda Uçar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, BAKKA yönetimi ve ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Adem Kaya; “Bugün burada çok güzel bir proje için toplanmış bulunmaktayız. Geçen yıl Mayıs ayında hemen hemen 1 sene olacak burada ÇAY-BEL-KA Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kadın Kooperatifi ile ortak kurduğumuz bu kooperatifinin açılışını yapmıştık. Burada bu kooperatifimiz ÇAY-BEL-KA adı altında faaliyet gösteriyor. Güzel işler oluyor, gerçekten projemiz hızlı ilerliyor. Yine geçen sene başlattığımız ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nın açılış toplantısını gerçekleştirmek için burada toplandık. İnşallah bu projemizle birlikte belediyemiz ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte daha güzel ve büyük üretim alanları, tüm çeşitleriyle birlikte tüm kooperatiflere hizmet edecek, diğer kooperatiflerle ortaklık yapabilecek. Tüm bölgedeki kadınlarımızın ürettiği ürünlere katkı sağlayacak. Özellikle bölgemizde üretilen yöresel ürünlerin işlenerek katma değer satışı sağlanarak ve ayrıca markalaşarak satışı ile alakalı fırsat sunacak fabrikanın açılış toplantısını gerçekleştirmiş olduk. Projeye destek veren başta sayın Valimize, Çaycuma Belediyemize, İl Özel İdaresi’ne, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımız, ÇAY-KA Kadın Kooperatifimiz, Ziraat Odamız, kooperatif başkanlarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf Odamız ile birlikte hep beraber bu projeyi üretiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızda bu projeye destek veriyor, hepsine teşekkür ediyorum. Projemizin ilerleyerek büyümesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında Şahnalar Mahallesi’nde ÇAY-KA Lezzet Fabrikası’nda ön inceleme gezisi düzenlendi. BAKKA tarafından desteklenen proje kapsamında fabrikanın önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda fuhus sebekesine darbe kari koca gozaltina alindi I8IGldyi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da fuhuş şebekesine darbe: Karı-koca gözaltına alındı

Samsun’da fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan karı-kocadan erkek şüpheli tutuklanırken, hamile olduğu öğrenilen kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, T.A. ile Özbekistan uyruklu eşi N.E.’nin Özbekistan’dan kadınları Türkiye’ye getirerek Samsun’da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmada 6 Özbekistan uyruklu mağdur kadın belirlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hamile olduğu öğrenilen Özbekistan uyruklu N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin