Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE!

Manşet Yayın: 11.06.2024 10:28
TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE!

Turp dediğime bakmayın asıl ismi “ZAS” Yani “Zorunlu Afet Sigortası”

Bu ay sonu devreye alınacakmış. Zorunlu olduğu için herkes yaptıracak.

ZAS ile birlikte sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesi öngörülüyor. Zorunlu deprem sigortası sadece binaları kapsıyordu. Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) Çok daha geniş kapsamlı. ZAS ın gündeme gelmesiyle birlikte, doğal afetlerin yapısı gereği köy alanları da kapsama alınacakmış.

 

1999 depreminden sonra Zorunlu Deprem Sigortası ( DASK) getirilmişti. 25 yılda muazzam para toplandı. Bu paralara ne oldu? Yanlış hatırlamıyorsam bakanın biri duble yolları bu paralarla yaptıklarını söylemişti

 

Bütçedeki açığı kapatmanın dahiyane bir yolunu daha buldular. Vergi kelimesi itici ve tepki çekici olduğu için “sigorta”  ismi uygun görülmüş anlaşılan

 

“Kur Korumalı Mevduat” icat eden bakan tarafından çağın buluşu olarak sunulmuştu.

Hep birlikte gördük çağın buluşunu. Bakanlarımız icat konusunda çok başarılı maşallah!

 

Görüyoruz, kamuda tasarruf tedbirleri ardı ardına açıklanıyor. Sosyal medyadaki tepkilerden sonra, geçenlerde muhteremin biri anlaşması yapılan Audisini geri iade etmek zorunda kaldı. Bunları gördükçe gözlerimiz doluyor. Değerli büyüklerimiz Audiden daha değersiz araçlara nasıl binecekler diye uykularımız kaçıyor!

 

Madem ekonomimiz bu kadar zorda malum şirketlerin milyarlarca dolar vergi borçlarını hangi gerekçeyle affettiniz.? Bir değil, iki değil hemde defalarca. İlk duyduğumda buna inanmamıştım!

Sosyal medyada neredeyse hergün rakamlarla paylaşılıyor. Muhalefet tarafından da sorgulanıyor. Yalanlanmadığına göre demek ki, doğru.

 

Vatandaş vergisini yada trafik cezasını biraz geciktirdiğinde faiz işletmesini biliyorsunuz.

Bu nasıl bir çifte standarttır? Anlamak mümkün değil.

 

Yeni vergi reformuyla, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak mış.! Sen çok kazananın vergi borcunu defalarca affedersen, buna kim inanır?

 

Ülkede milyonlarca insan açlık sınırının altında rakamlarla yaşam mücadelesi veriyor.

Insanlar marketlerin, kasapların önünden geçmeye korkuyor.

 

Böyle bir dönem yaşamışmıydık. Yaşım 65 ben hatırlamıyorum.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kültür Sanat Yayın: 24.06.2024 16:15
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.