TÜRKSOY Fotoğraf Sanatçıları Safranbolu Maratonunu Tamamladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2015 13:52 tarihinde yayınlandı
0
0

TÜRKSOY Fotoğraf Sanatçıları Safranbolu Maratonunu Tamamladı

Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacı ile 1993 yılında kurulan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, üye ülkelerin fotoğraf sanatçılarından oluşan 27 kişilik bir gurup ile 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında seçme eserlerden oluşacak sergi için Safranbolu’da üç gün süren ve birbirinden güzel fotoğrafların çekildiği Foto Maratonunı tamamladı.
Safranbolu’da fotoğraf adına bugüne kadar hazırlanmış en büyük fotoğraf arşivinin oluşturulacağı 3 günlük Foto Maratonda çekilen binlerce fotoğraf Safranbolu Belediyesine hediye edilecek.
Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Öncelikle Festivalimize vermiş oldukları katkılardan dolayı TÜRKSOY ailesine teşekkür ediyorum. Safranbolu Belediyesi olarak böylesi önemli bir arşive sahip olmak bizleri ziyadesi ile mutlu edecektir. TÜRKSOY’un 3 gün boyunca süren Foto Maratonu esnasında birbirinden güzel eserler ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah festivalimizin 2. günü Tarihi Çarşı’da bulunana SAKEM şubemizde saat 16.30’da Türk Dünyası Fotoğrafçılarının Gözüyle “SAFRANBOLU” Fotoğraf Sergisinde tüm fotoğraf ve Safranbolu severlerle bu güzel maratonun heyecanını halkımız ile birlikte yaşayacağız” dedi.
Tüm bölge halkını 9, 10 ve 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline davet eden Başkan Aksoy, “ 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 16.30 ‘da Safranbolu’ya yeniden kazandırılan Muallimler Birliği Binasının açılışı ile başlayacak olan festivale bekliyorum. Festivalimiz şimdiden hayırlı olsun “ şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte subat ayinda 332 konut 33 is yeri satildi uXvESa9p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye genelinde Ocak ayında ilk el konut satışı 37 bin 785, ikinci el konut satışı 86 bin 764 olmak üzere toplam 124 bin 549 konut olarak gerçekleşti.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te Şubat ayında 235’i ikinci el olmak üzere toplamda 332 konut satıldı. İşyeri satışları üzerinden ise 28’i ikinci el olmak üzere toplam 33 iş yeri satışı da gerçekleşti.

Aynı dönemde Zonguldak’ta ise 524 konut, 75 iş yeri, Bartın’da ise 164 konut, 23 iş yerisatışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin