Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2015 13:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TÜRKSOY Fotoğraf Sanatçıları Safranbolu Maratonunu Tamamladı

Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacı ile 1993 yılında kurulan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, üye ülkelerin fotoğraf sanatçılarından oluşan 27 kişilik bir gurup ile 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında seçme eserlerden oluşacak sergi için Safranbolu’da üç gün süren ve birbirinden güzel fotoğrafların çekildiği Foto Maratonunı tamamladı. Safranbolu’da fotoğraf adına bugüne kadar hazırlanmış en büyük fotoğraf arşivinin oluşturulacağı 3 günlük Foto Maratonda çekilen binlerce fotoğraf Safranbolu Belediyesine hediye edilecek. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Öncelikle Festivalimize vermiş oldukları katkılardan dolayı TÜRKSOY ailesine teşekkür ediyorum. Safranbolu Belediyesi olarak böylesi önemli bir arşive sahip olmak bizleri ziyadesi ile mutlu edecektir. TÜRKSOY’un 3 gün boyunca süren Foto Maratonu esnasında birbirinden güzel eserler ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah festivalimizin 2. günü Tarihi Çarşı’da bulunana SAKEM şubemizde saat 16.30’da Türk Dünyası Fotoğrafçılarının Gözüyle “SAFRANBOLU” Fotoğraf Sergisinde tüm fotoğraf ve Safranbolu severlerle bu güzel maratonun heyecanını halkımız ile birlikte yaşayacağız” dedi. Tüm bölge halkını 9, 10 ve 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline davet eden Başkan Aksoy, “ 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 16.30 ‘da Safranbolu’ya yeniden kazandırılan Muallimler Birliği Binasının açılışı ile başlayacak olan festivale bekliyorum. Festivalimiz şimdiden hayırlı olsun “ şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
05 Şubat, 2026 11:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ, QS Avrupa 2026’da Türkiye’de 35’inci Sıraya Yükseldi

Karabük Üniversitesi, QS Avrupa Üniversiteleri 2026 sonuçlarında Avrupa’da 571–580 bandında yer alırken Türkiye’de 35’inci sıraya yükseldi. KBÜ özellikle; sürdürülebilirlik, makale başına atıf ve uluslararası öğrenci çeşitliliği göstergelerinde dikkat çekici artış kaydetti.

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds) tarafından açıklanan QS Avrupa Üniversiteleri 2026 sonuçlarına göre Karabük Üniversitesi (KBÜ), Avrupa üniversiteleri arasında 571–580 bandında yer alarak konumunu güçlendirdi. Üniversite, Türkiye sıralamasında ise 2025’te 38’inci sıradayken 2026’da 35’inci sıraya yükseldi.

QS Avrupa Üniversiteleri sıralaması; akademik itibar, işveren itibarı, istihdam çıktıları, uluslararası yayın ve atıf performansı, uluslararası araştırma ağı, öğrenci hareketliliği, uluslararasılaşma ve sürdürülebilirlik gibi göstergeler dikkate alınarak oluşturuluyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE BİLİMSEL ETKİDE DİKKAT ÇEKİCİ ARTIŞ

Karabük Üniversitesi, sürdürülebilirlik göstergesinde 2025’te 1,3 olan puanını 2026’da 52,7’ye yükseltti. Bilimsel etkinin önemli göstergelerinden makale başına atıf puanı ise 2025’te 17,3 iken 2026’da 49,4 oldu.

KBÜ, uluslararası öğrenci çeşitliliği göstergesinde 2025’te 60,5 olan puanını 2026’da 80,7’ye çıkararak uluslararasılaşma performansını güçlendirdi.

ULUSLARARASILAŞMA VE İŞ BİRLİĞİ GÖSTERGELERİNDE YÜKSELİŞ

QS değerlendirmesinde Karabük Üniversitesi; uluslararası akademik etkileşim ve hareketlilik göstergelerinde de artış kaydetti. Giden değişim öğrencileri göstergesinde puan 2025’te 2,3’ten 2026’da 10,8’e yükseldi. Uluslararası araştırma ağı puanı ise 2025’te 4,1’den 2026’da 11,8’e çıktı.

Uluslararası öğretim üyesi oranı göstergesinde de artış gerçekleşti; puan 2025’te 6,2 iken 2026’da 11,5 olarak kaydedildi.

İSTİHDAM ÇIKTILARI, AKADEMİK İTİBAR VE İŞVEREN İTİBARINDA ARTIŞ

Karabük Üniversitesi, istihdam çıktıları göstergesinde 2025’te 6,1 olan puanını 2026’da 11,5’e yükseltti. Akademik itibar puanı 2025’te 7,3’ten 2026’da 9,9’a çıktı. İşveren itibarı göstergesi ise 2025’te 4,7’den 2026’da 4,9’a yükseldi.

REKTÖR PROF. DR. FATİH KIRIŞIK: “HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Karabük Üniversitesinin QS Avrupa Üniversiteleri 2026 sıralamasında Türkiye’de 35’inci sıraya yükselmesi bizler için son derece gurur verici. Akademik itibarımızın artması, atıf göstergelerinde önemli bir sıçrama yaşanması ve uluslararası araştırma ağımızın güçlenmesi, doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak daha büyük hedeflere hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.” Karabük Üniversitesi, bilimsel üretim kapasitesini artırmaya, uluslararası iş birliklerini geliştirmeye ve yükseköğretimdeki konumunu daha ileri taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin