Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2017 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Türkmenistan Büyükelçisi Rektör Polat’ı ziyaret etti

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Guvanç Yazmemmedov da yer aldı.

Büyükelçi Amanlıyev Rektör Polat’a Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelme fırsatı verdikleri için teşekkür ederek bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkmenistanlı öğrencileri Karabük Üniversitesi’nde okumalarından dolayı çok memnun ve mutlu gördüğünü ifade eden Amanlıyev, “Biz de Büyükelçilik olarak onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Hal hatırlarını sorduk, derslerine iyi çalışmalarını tembihledik.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise konuk Büyükelçiyi Karabük Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Türkmenistanlı öğrencileri yabancı olarak değil kendimizden görüyoruz” diyen Rektör Polat,” Türkmenistanlı öğrencilerimiz problemleri olduğu zaman bizler bu problemi çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Görüşme birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” düzenlendi

Yenice Belediyesi ev sahipliğinde, Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği tarafından Merkez Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılan karavan tutkunları, Yenice’nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu. Programa katılan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yenice Kaymakamı Mert Çanga, misafirlerle bir araya gelerek ilçenin turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakaş, “Doğanın Kalbinde, Huzurun Adresi: Yenice” sloganıyla ilçenin doğal zenginliklerini tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılar program kapsamında Göktepe Yaylası, Şeker Kanyonu ve Yenice’nin diğer doğal alanlarını gezdi. Ormanları, temiz havası ve sakin atmosferiyle bölge, ziyaretçilerden tam not aldı.

Etkinlik boyunca misafirler, ilçenin önemli turizm noktalarından Ihlamur Teras’ta da ağırlandı. Katılımcılar burada Yenice’nin manzarasını izleme fırsatı buldu.

Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri, etkinlik anısına Başkan Karakaş’a plaket takdim etti. Karakaş da dernek üyelerine teşekkür ederek, bu tür organizasyonların Yenice’nin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Doğa ve kültürün buluştuğu etkinlik, katılımcılardan beğeni toplarken Yenice’nin turizm değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin