Türkiye’nin “Varlığı” Faize Gitti - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Şubat, 2024 15:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin “Varlığı” Faize Gitti

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Nas” Gitti, “Faiz” Milli Sermayeyi Yedi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay; Türkiye’nin varlığının faize gittiğini belirterek, “İktidarın yanlış ekonomi politikaları ekonomiyi çökertti, Türkiye Varlık Fonu faize milyarlar ödedi” dedi.

Türkiye Varlık Fonu’nun 2022 yılına ilişkin finansal durumu ve denetim raporu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Sunulan raporda, Varlık Fonu’na ait şirketlerin 2022 yılında 5 milyar liranın üzerinde faiz ödemesi yaptığı ortaya çıktı.

“İKTİDAR ÜLKEMİZİ FAİZ KISKACINA SOKTU”

Varlık Fonu’nu Denetim Raporlarını değerlendiren CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, “İktidarın yanlış politikaları ekonomimizi çökertti, ülkemizi faiz kıskacına soktu. Yolunu kaybederek büyük bir çıkmaz içine giren iktidar, yanlışlarını düzeltmek yerine yanlışını başka bir yanlışla örtmeye çalışıyor. Türkiye’nin en büyük kamu şirketlerinin bu fona devredilmesibüyük bir hata olur dediğimizde bizi dinlemeyen iktidar, şu anda ne kadar haklı olduğumuzu görüyor.” dedi.

“5 MİLYAR LİRA VARLIK FONU’NDAN FAİZE GİTMİŞ”

Varlık Fonu hakkında eleştirilerde bulunan CHP’li Akay, “Ekonominin uzun dönemli istikrarı, krizlere karşı korunması ve gelecek kuşakların refahını artırma hedefine dönük yatırımlar yapmak için kurulan Varlık Fonu, hedeflerinden saparak Türkiye’nin gözbebeği kamu işletmelerini adeta yok etmek üzere. Fona devredilmeden önce büyük karlar elde eden kamu işletmeleri, fona devredildikten sonra yaptığı büyük zararlarla ekonomide adet kara deliğe dönüşmüş durumda.Faize sözde karşı olan iktidar, şu an faize sarılmış ve faizi milletimizin başına bela etmiş durumda.Varlık Fonu’na ait şirketler sadece bir yıl içinde 5 milyar liranın üzerinde faize ödeme yaptı. Sözde faiz karşıtı olan iktidar milletimizin alın terini faize yatırıyor. Bu ikircikli siyaset asla kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

TVF FAİZE ÇALIŞMIŞ

Milletvekili Akay, Varlık Fonu’na ait şirketlerin Denetim Raporlarını inceleyerek, faiz ödemelerinin geldiği vahim tabloyu gözler önüne serdi.

TVF Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2021: 811 milyon 8 bin 814 lira
2022: 2 milyar 367 milyon 514 bin 394 lira

TVF Finansal Yatırımlar A.Ş.
2021: 873 milyon 367 bin lira
2022: 1 milyar 2 milyon 513 bin lira

TVF Rafineri ve Petrokimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2021: 92 bin 154 lira
2022: 1 milyon 737 bin 719 lira

TVF İFM Gayrimenkul İnşaat ve Yönetim A.Ş.
2021: 1 milyar 465 milyon 890 bin 718 lira
2022: 2 milyar 394 milyon 197 bin 286 lira

TVF Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2021: 40 bin 843 lira
2022: 1 milyon 60 bin 148 lira

TVF Türkiye Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2021: 17 bin lira
2022: 3 milyon 971 bin 907 lira

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru asyadaki en basarili yuksek ogretim kurumlari arasina girdi P1WBJ7fl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ Asya’daki en başarılı yüksek öğretim kurumları arasına girdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2026 Asya Üniversite Sıralamalarnda yer alma başarısı gösterdi.

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından “2026 Asya Üniversite Sıralamaları” (Asia University Rankings 2026) açıklandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) 36 ülke/bölgeden 929 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Asya’nın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde Türkiye’de 5’inci

THE Asya Üniversite Sıralamaları; öğretim, araştırma kalitesi, araştırma ortamı, uluslararası görünüm ve sanayi ana başlıklarında farklı performans göstergelerine göre yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde BARÜ, dünyada 401-500 bandında yer alırken “Araştırma Kalitesi” göstergesinde 220’nci sıraya yerleşti. Türkiye’de genel sıralamada 21’inciliği 8 üniversite ile paylaşan BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde ise önemli bir derece elde ederek 5’inci olma başarısı gösterdi.

Rektör Akkaya: “Uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklara yükseleceğiz”

BARÜ’nün uluslararası görünürlüğüne katkı sunan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Üniversitemizin nitelikli yayın ve araştırma odaklı gelişim vizyonunun neticesi olarak uluslararası sıralamalarda önemli başarılar elde ediyoruz. THE Asya Üniversite Sıralamalarında yer almaktan da memnuniyet duyuyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklarda yer alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin