blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkiye’nin en yüksek barajından 8.4 milyarlık dev katkı

Türkiye’nin en yüksek barajı Yusufeli, 3,1 milyar kilovatsaat üretimle ulusal iktisada yaklaşık 8,4 milyar lira katkı sağladı.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ulusal iktisada yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı.
Yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın ise beşinci en yüksek barajı olma unvanını taşıyan Yusufeli Barajı, sahip olduğu 275 metre gövde yüksekliğiyle dikkat çekiyor. Tüm dünyanın yakından takip ettiği dev proje, yerli mühendislik ve iş gücüyle hayata geçirilerek Türkiye’nin güç alanındaki en değerli yatırımlarından biri oldu.
Yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat güç üretim kapasitesine sahip olan baraj, bu özelliğiyle yaklaşık 750 bin konutun yıllık elektrik muhtaçlığını karşılayabiliyor. Yusufeli Barajı sayesinde ülkenin güç ithalatı azalırken, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimine katkı sağlanıyor.
Bölge halkına istihdam da sağlayan Yusufeli Barajı, güç üretiminin yanı sıra su depolama ve taşkın denetimi üzere fonksiyonlarıyla de stratejik değer taşıyor.
Yetkililer, barajın tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte üretim sayılarının daha da artacağını belirterek, ülke iktisadına uzun yıllar katkı sağlamasının hedeflendiğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin